Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Top sende olsa da...

Maçın 65 dakikalık bir bölümü var ki, burada skor Beşiktaş aleyhine 2-0. Fakat oyunun genel şekline baktığınız zaman sanki topa daha çok hakim olan, daha istekli, daha agresif gibi görünün taraf ise Beşiktaş.
Burada bu sonucu belirleyen Beşiktaş adına iki önemli etken var. Biri Rüştü'nün maalesef gollerdeki hatası ve böyle bir derbi maçında bu kadar çok gol pozisyonuna girip bunları gole çeviremeyen Serdar Özkan. Çünkü bu tür maçlar denge maçları. Maç 1-0 iken Serdar'ın yakaladığı pozisyonlardan biri gol olsa oyun Beşiktaş adına başka bir yere gidecek.
Ama bunun tersi oldu.
Galatasaray usta oyuncularıyla Beşiktaş kadar pozisyon üretse de skoru avantajına çevirdi. Beşiktaş'ın maça başlangıç stratejisine baktığımızda orta alanda iyi top kullanabilen, Tabata, Yusuf, Ekrem ve Serdar gibi oyuncularla oynama isteği var. Çünkü Galatasaray'ın orta alanında çok etkili oyuncular olduğu düşüncesiyle topu daha çok Beşiktaş'ta tutup bunların etkinliğini kırma düşüncesi var. Bu aslında oyunun içerisinde bazı bölümlerde sonuç verdi gibi görünse de, futbolun esas amacı olan gol bölgesinde maalesef sonuç getirmedi. İkinci golden sonra da zaten Beşiktaş direncini ve güvenini kaybederek maç içerisindeki hakimiyetini yitirdi. Aslında maça başlayan kadroya baktığımızda sakatlıktan çıkan 5 tane oyuncu var (Rüştü, Nihat, Tabata, Yusuf ve Ekrem).
Bunlarla maça başlamak ciddi bir risk. Ve nitekim de ilk yarı bitiminde yapılan Nihat ve Tabata değişikliği bu oyuncularla başlama kararının ne kadar tartışmaya açık olduğunu bir göstergesi.
Beşiktaş açısından skor elbette çok kötü, bu kadar önemli bir derbi şansını kötü kullanmak çıkış bekleyen Beşiktaş'ı daha sıkıntılı günlerin içine itti.

KİM NEREDE BELLİ DEĞİL
Beşiktaş'ın takım içerisinde çözemediği sıkıntılar var. Hala hangi bölgede hangi oyuncuyla nasıl oynanacağını ligin bu haftasında kararının verilmemiş olması bu tür sonuçları doğuruyor. Buna bir de defansın kırılganlığı ve çok hata yapması eklenince maalesef bu tür bir sonuç karşımıza çıkıyor. Bu tür bir skorla haftayı kapatıp üç gün sonra Manchester United gibi bir takımla karşılaşmak ve ona hazır olabilmek çok kolay değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA