Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Özgüven...

Maça başlangıç süper. Tempolu, rakibine önde basan, ikinci topları kazanan, kanatları kullanan, çok iyi verkaç yapan, rakibinin oynamasına izin vermeden üstüne gidip baskı yapan, pozisyon bulan, sonrasında da golü atan mükemmel bir Beşiktaş izledik. Fakat gol sonrasında da kendi temposunu düşüren, daha yavaş pas yapan, rakibinin oynamasına izin veren, baskı kurmaktan vazgeçen eski görüntü geri geldi.
Beşiktaş'ın kazanma serisine ihtiyacı olduğu için oyuncuların golden sonra skoru koruma yoluna gitme düşüncesi anlayışla karşılanabilir. Beşiktaş'ın farklı kazanmasını, çok gol atmasını elbette herkes gibi ben de istiyorum. Fakat bunu yapabilmek için önce kazanma alışkanlığı sonra da kazanmanın getirdiği güven duygusuyla saha içerisinde daha güvenle pas yapabilme, daha güvenle şut atabilme, risk almadan top kullanabilme safhasına gelmesi lazım.
Baştaki golden sonra karşılaşmanın sonuna kadar devam eden süreçteki arzu edilmeyen oyun görüntüsünü de buna bağlamak istiyorum.
Oyun içerisinde Beşiktaş'ta defansın direnci ve organizasyonu iyi. Orta alandaki mücadele de son derece üst seviyede. Fakat ön taraf hala istenilen düzeye gelebilmiş değil. Burada Nihat'ın, Yusuf'un, Tabata'nın, Tello'nun, Nobre'nin ve Bobo'nun biraz daha tempolarını yukarıya çıkarmaları şart. Beşiktaş öne doğru oynarken bu oyuncuların oyun içerisindeki bireysel yeteneklerine ve kalitelerine ihtiyaç duyuyor. Geçen maçlara oranla bu maçta bu isimler daha iyiydiler. Ama etkilerini ve form grafiklerini artırmaları gerekiyor.

İSMAİL'İ KUTLARIM
Bu maçta Beşiktaş adına güzel işlere galibiyet kadar İsmail Köybaşı'nın golü ve performansını da ekliyoruz. İsmail hem ofansif hem defansif olarak geldiği günden beri en önemli oyununu sergiledi. Bu performansı ortaya koyarken de mevkisinde kendisiyle ilgili bundan sonrası için önemli bir güven sağladı. İsmail'in yanında bu maç içerisinde Ernst'i , Fink'i, Toraman'ı ve Ferrari'yi de performanslarından ötürü kutlayalım. Beşiktaş çok önemli 3 puan alarak Wolfsburg maçı öncesi moral depoladı. Bu galibiyetler özgüveni yerine getirerek oyuncuların gerçek performansını sergilemesine yardımcı olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA