Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Doğru hamle, 3 puan

Fenerbahçe maçından sonra değişen orta saha anlayışı Galatasaray'ı daha dirençli bir takım görüntüsüne getirdi.
Orta alan içerisindeki Mehmet Topal, Ayhan ve Barış üçlüsü Galatasaray'ın rakibine bu alanda hem mücadele yönünde üstünlük sağlamasına hem de topu kullanma açısından Galatasaray'da daha fazla kalmasına olanak verdi. Gerçi maçın başlangıcı itibarı ile defans ve orta saha arasındaki bir kademe hatası Diyarbakır adına golle sonuçlandı ama ilerleyen dakikalarda Diyarbakır'ın orta alan içerisinde yaptığı öne doğru çıkma, baskı yapma düşüncesine Galatasaray adına eşitlik sağladı.
Galatasaray zaten genel takım yapısı olarak topu iyi kullanan bir ekip. Bu saydığımız orta saha oyuncularının yanında Arda ve Kewell gibi kreatif yönü daha yüksek ve etkili iki oyuncu inisiyatifi ele aldıklarında sonuca etki eden isimler oldular. Diyarbakır mücadele gücü olan, orta alanda baskı yapabilen ve burada kaptığı toplarla da çok çabuk atağa çıkabilen bir takım. Öndeki Mendoza ve Tazemeta alan bulduklarında çabuk çıkabilen ve pozisyona girebilen oyuncular. Galatasaray bu maçta uyguladığı oyun stratejisi ve sistemiyle maçın başında golle sonuçlanan dışında rakibine çok fazla şans vermedi. Bunda saydığımız etkili orta saha oyuncularını yanında defans bloğunun da orta alana daha yakın oynayıp kendi içlerinde daha dikkatli ve organize olmalarının etkisi oldu. Özellikle Barış atılana kadar sağ taraftan Sabri Sarıoğlu her zaman olduğu gibi yine hem defansta hem de öne çıktığı dönemlerde ofansta etkili oldu. Nitekim bunlardan birinde de golü yaptı.
,
MÜKEMMEL ORGANİZASYON
Barış'ın kırmızı kartından sonra Nonda ve Linderoth değişikliğiyle Rijkaard doğru bir hamle yaptı. Bu değişikliğin ötesinde oyunun her bölümünde topa sahip olma, pas yapma, tempoyu elinde tutma düşüncesi ve bunun doğru uygulanması Galatasaray'a sonucu getirdi. İkinci goldeki çabuk çıkış, Barış, Kewell ve Arda arasındaki mükemmel pas organizasyonu, Arda'nın rakip arkasına yaptığı koşu ve sonrasındaki doğru vuruş Galatasaray'a skoru getirirken futbol adına da gecenin en olumlu görüntüsüydü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA