Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

GAF oloji

NE DEMİŞ?
Star TV
'deki "Objektif" programından bir alt yazı: "İstanbul'da deprem ne zaman olacak? Az sonra..."

GAF KÜRSÜSÜ
TGRT'deki "Tulühan'la Her Sabah" programına konuk olan manken Aysun Kayacı, Faruk Saraç'ın bayan kostümleri de üretmesinden duyduğu memnuniyeti anlatırken şöyle dedi: "Artık erkek olmama gerek kalmadı!"

BİZİM DECODER
Geçtiğimiz Cuma günü klimalı bir taksinin arka koltuğunda Tokyo kentini turladım. Üstelik bu turu, Discovery Channel'daki "Şehir Taksileri" programının sunucusu Liz de Planta sayesinde "oturduğum yerden" gerçekleştirdim. Taksi şoförü Yoshi Oguri, koyu renk takım elbisesi, kravatı ve ellerindeki beyaz eldivenleriyle Hollywood müzikallerinden fırlamış gibiydi. Liz de Planta, yarım saatlik süre içinde bizlere Tokyo'- nun karakteristik yapısını olabildiğince ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalıştı. Ama beni en çok etkileyen, Planta'nın Japon kültürünü yabancılara öğreten kursta edindiği bilgilerdi. Örneğin; Japonya'da özel olarak bastırılan kartvizitler, kimlik yerine geçiyordu. İlk tanışmanın ardından insanlar birbirlerine bu kartvizitleri veriyordu. Ama bunu yaparken belli bir seremoni uygulanıyordu. Kart, iki elle tutuluyor, baş öne eğiliyordu. Kartviziti alan kişi de onu hemen cebine atmak ya da çekmecesine koymak yerine uzun uzun incelemek zorundaydı. Bu, o kişiye duyduğu saygının bir ifadesiydi. Sadece bu ritüel bile köklü Japon kültürünün altındaki en temel yapı taşının "saygı" olduğunu göstermeye yetiyordu. Yani "hamil- i kart" her şeyden önce "insan" dı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA