Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

GAF oloji

Gelinim Olur musun"da Ebru Akel "Beş parmak birbirinden ayrılır mı?" dedi. Sanırım "Et tırnaktan ayrılır mı?" ve "Beş parmağın beşi de birbirine benzemez" sözlerinden bir kokteyl yapmıştı!

NE DEMİŞ?
Önceki gün benim de konuk olduğum Star TV'deki "Kazan Mali"de yarışmacı Orhan Bey, yanıtlar arasında bulunan Semra Hanım, Kazanova ve Oscar Wilde seçeneklerinden hangisinin doğru olduğunu soran Mehmet Ali Erbil'e şöyle dedi: "Bence doğru cevap Osman Vat!.." Orhan Bey, "el yordamıyla da olsa" doğru yanıtı verip, 100 milyar için yarışma hakkını elde etti!

GAF KÜRSÜSÜ
Yine "Kazan Mali'den bir alıntı: (Reklam arasında Mehmet Ali Erbil anlattı) Yarışmaya telefonla katılan bir izleyici, Erbil'e şovmenliği konusunda iltifat etmeye çalışmış: "Siz Türkiye'nin bir numaralı şofbenisiniz!.."

BİZİM DECODER
Makedon Kralı Büyük İskender mi, yoksa Kartacalılar'- ın efsane generali Hannibal mi daha iyi bir komutandı? Bu soruya yanıt arayan, Discovery Channel'daki "Çatışan Generaller" adlı araştırma belgeseliydi. Aslında iki komutan hiç karşı karşıya gelmemişti. Peki kimin üstün olduğu nasıl anlaşılacaktı? Körfez Savaşı sırasında ABD kuvvetlerine komuta eden iki general bilgisayarların başına geçtiler. O günlerin şartlarında iki komutanın karakter yapıları, ordularının gücü, silah donanımları ve savaş taktikleri bilgisayarlara yüklendi. Ortaya çıkan animasyon ve grafikler yardımıyla İskender ve Hannibal yüzyıllar sonra sanal ortamda çarpıştılar. Sonuç: Hannibal kazandı. Büyük İskender savaş alanında yaşamını yitirdi. Çünkü Makedon komutan hırsına mağlup olup, kendini ve ordusunu gereksiz bir riskin ortasına atmıştı. Büyük hataydı. Zira muharebe alanında başarı için akıl, kahramanlıktan önce geliyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA