Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Seyirci sanatçıdan saygı bekliyor

Okurumuz Mesut Özdemir'in haklı bir sitemi var. Noktasına, virgülüne dokunmadan aynen yayınlıyorum:
"Eşimle birlikte cumartesi akşamı geçtik televizyonun başına, Antalya'daki ödül töreninin başlamasını heyecanla bekliyoruz. Öyle ya, ülkemizde sanata ve sanatçıya değer veren önemli bir organizasyonun ikincisi başlayacak.
Dizilerde zevkle seyrettiğimiz sanatçıları gösteriyor kameralar... Derken tören başladı, çok değerli simalar ödül alan sanatçıları açıklıyorlar; anons edilen sanatçıyı beklerken başkası çıkıyor sahneye...
Efendim zat-ı muhteremlerimizin dizi çekimleri varmış, gelememişler de ödülünü bilmem kim alacakmış. (Hatta Kanal D'den bir yetkili 5 ödül birden aldı)
Sanki ödülü almaya gelmeyenler, törenin sonuna kadar bekleyen Kenan İmirzalıoğlu'ndan, Beren Saat'ten, Erdal Beşikçioğlu'ndan, Nebahat Çehre'den ve nicelerinden daha iyi sanatçılar.
Sanki o gece törene katılanların dizi çekimleri yok, hepsi boş oldukları için törene gelmişler. Sanki İstanbul'dan Antalya'ya her yarım saatte bir uçak yok. Sanki ödül alanlar bu törene yarım günlerini ayıramayacak kadar meşguller. İnanın töreni sonuna kadar sinir harbi içinde tamamladım. Salondaki sanatçılarımız ve diğer katılımcılarımız adına, televizyonları başında töreni izleyen yüzbinler adına ve kendi ailem adına çok üzüldüm ve sık sık şunu dedim; tenezzül edip ödülünü almaya gelmeyen kişilere niye ödül verilir ki?
Ayça Bingöl, 'En İyi Drama Dizisi Kadın Oyuncu' ödülünü alırken salonda değildi, yerine falanca ödülünü aldı. Oysa ki Ayça Bingöl'ün sanat kariyeri yanında oldukça genç kabul edilebilecek Beren Saat, tüm hanımefendiliğiyle törenin sonuna dek kaldı ve her ödül alanı ayakta alkışlayarak belki de yaşça büyük ama yürek olarak küçük ablalarına da iyi bir ders verdi.
Keza Kenan İmirzalıoğlu için de söylediklerim aynen geçerli. Yeri geldiğinde sanata hak ettiği değerin verilmediğinden şikayet eden bu çok meşgul sanatçılarımız, bu davranışlarıyla neyi ne kadar hak ettiklerini bizzat kendileri göstermiş oldular.
Yüksel Bey, son olarak sizin vesilenizle o gece, o ödül töreninde bulunan tüm sanatçılarımızı kutlar, seyircinin gönlünde de yerlerini bir kez daha pekiştirdiklerini ifade ederim. Kimse unutmasın; Türk seyircisi bugün SULTAN yaptığını yarın kapısına kul yapar. Saygılarımla..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA