Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Muzaffer Şef

Master Chef'in finali müthişti. Bir yemek yarışmasından ancak bu kadar dramatik bir final çıkabilirdi. Son sahnelerde gözyaşları sel oldu, mutfağın rutubeti tavan yaptı. Hele yarışmanın galibinin, stüdyoda ailesiyle buluştuğu sahne, değme dizilere taş çıkartacak cinstendi.
Hafta sonunda Ferhat ile Muzaffer arasında soluk kesen bir final maçı oynandı. Bizim hiçbir şeyi beğenmeyen müşkülpesent şef jüriler bile yarışmanın heyecanına kapılıp bu kez handikap yaratmak yerine finalistlere yardım etmek için seferber oldular.
Son oyun, tatlı yapımıydı. Daha önce tatlı konusunda uzman olan Ferhat'ın ipi rahatlıkla göğüsleyeceği sanılıyordu. Ama öyle olmadı. Muzaffer son virajda müthiş bir depara kalktı ve kıl payı farkla, sadece bir puan arayla 100 bin liralık ödülün sahibi olup, Türkiye'nin ilk Master Chef'i ünvanına erişti.
Finaldeki tatlı ise bugüne kadar gördüğüm en zor yemek tarifiydi.
Hele izomalt şekerden helezon yapmak, atomu moleküllerine ayırmaya denkti. 300 kişilik bir davette, şefin bu işlemi tam 300 kere tekrarladığını düşününce, aşçıbaşılara saygım bir kat daha arttı.
Bu arada yarışmanın en başından beri jenerikte yer alan bir yarışmacı, tenceredeki yemeğin tadına bakıyor, sonra aynı kaşığı bir kez daha tencereye daldırıyordu. Benzer bir hata yüzünden yarışmacının kaşığına elindeki çatalla vurup havada uçuran Batuhan Şef bu görüntüye haftalar boyunca nasıl göz yumdu, anlamış değilim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA