Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ne oldi bu uşaklara?

9. Türkçe Olimpiyatları'nı Haliç Kongre Merkezi'nde ağzım bir karış açık izledim. Hele bir Tacikistanlı minik vardı ki, tüm Türk Sanat Müziği şarkılarını Zekai Tunca tadında söylüyordu.
Ama salonu topluca ayağa kaldıran, Ganalı Karadeniz Folklor ekibiydi. Düşünebiliyor musunuz? Tüm uşaklar ve kızlar çikolata renginde... Ama horonu öyle yürekten tepiyorlar ki, sanırsınız hepsi Trabzonlu, Rizeli de güneşte fazla kalmışlar. Ve hepsi de şahane Türkçe konuşuyorlar.
Öyle ki; konuşmalarının arasına sıkça yabancı kelimeler sıkıştıran bazı jüri üyelerine ders verseler keşke, diye geçirdim içimden...
Bu çocukları izleyince bir gün yabancı dil sınavı TOEFL'ın Türkçe yapıldığını hayal ettim...
Ama bazı kraldan çok kralcılar nedeniyle, bu müstesna organizasyonun "Hocaefendi'yi Anma Gecesi'ne" dönüştürülme çabası, çocuk saflığı ile örtüşmedi.
Dünyanın çeşitli ülkelerinde okullar açıp, Türkiye'yi, Türk Kültürü'nü ve Türkçe'yi yaygınlaştırma çabası tabii ki takdir görecektir. Ama bu işin bazı vaaz meraklıları tarafından 'şova dönüştürülmesini' eminim okyanus ötesindeki tevazu sahibi kişiler de hoş karşılamamıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA