Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Vadi yine mercek altında

Kurtlar Vadisi fanatikleri kadar dizisine sahip çıkan, dört elle sarılan ama bir o kadar da eleştiren televizyon izleyicisi görmedim. Okurumuz Kemal Kozan da onlardan biri. İşte yeni dönemdeki Vadi'yle ilgili samimi düşünceleri:
"Kurtlar Vadisi Pusu zaman zaman eleştirilse de Türk televizyon tarihinin en sevilen, en uzun soluklu dizilerinden biridir. Bunun birçok sebebi var. Dizinin kemik kadrosunun dışında diziye katılıp çıkan tiyatroya oyuncuların katkısı çok büyük. Bunların yanında senaristlerin akılcı öngörülerini de unutmamak gerekir.

RUTİNE BA ĞLADILAR
Ancak son zamanlarda senaryo iyiden iyiye rutine bağladı. Sezon başında birkaç düşman yaratılıyor, beğenilmeyen düşman sezon sonunda imha ediliyor, beğenilen düşmana ise bir sezon daha kötülük yapma izni verilip 2'nci sezon sonunda öldürülüyor. Belki izleyici bu rutini de beğenir, izler, ancak; izleyici her ne kadar dizisine bağlı da olsa kendisinin önemsenmediğini hissettiği an yavaş yavaş uzaklaşmaya başlar.

BARİZ HATALAR VAR
Dizideki bariz hatalar Çakır'ın çocuklarıyla başladı. 7-8 yaşında Avrupa'ya gönderdiği çocuklar 3 sene sonra (her ne kadar dizide 6 sene olarak belirtilse de) biri askerlik diğeri gelinlik çağında geri döndü. Aynı olay Polat'ın kızı Elif'te de tekrarlandı. 2009'da doğup Amerika'da büyütülen Elif, 2011 yılında ilkokul çağında, üstelik Türkçe öğretilmiş olarak karşımıza çıktı. İşin en komik tarafı da bu duruma kimse şaşırmadı. Nasıl Türkçe öğrendiğini kimse sormadı.
Her zaman öngörüleriyle izleyiciyi şaşırtan senaristlerimizden ricamız; lütfen artık biraz da önünüzü görün.
İzleyicinin kendini ikna etmekte zorlandığı hatalar çoğalırsa, zaman gelir diziyi gösterecek kanal bulamayabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA