Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Geçinmenin kolay yolu

Ekranın en bonkör yarışması: Kim Milyoner Olmak İster? Zira ilk üç soru, bir ilkokul öğrencisinin yanıtlayacağı kadar basit.
Örneğin, geçen akşam 2 bin lira ödüllü soru şöyleydi: "Kondüktörün bilet kestiği araç hangisidir? a) Uçak b) Otobüs c) Tren d) Gemi..."
Oysa asgari ücretin 711 lira olduğu bir coğrafyada, 2 bin lirayı kazanabilmek adına, insanların sadece işe gidip gelmek için bile; otobüste, trende, gemide anası ağlıyor. Oysa yarışmada 30 saniye içinde bu paranın üç katına ulaşmak mümkün. Zaten bu nedenledir ki, son zamanlarda insanlar riske girmiyor. 5 bin lirayı cebinde gören, çeki alıyor.
Bu arada son yarışmada, 6 yıldır TV izlemeyen öğretmene, atv'nin haber müziğinin sorulması ilginçti. Daha da ilginci; telefonla yardım aldığı dayısı, müzik için "Kesinlikle atv'nin değil" demesine rağmen, öğretmenimizin doğru yanıtı bulmasıydı. Zaten burası da sokakta "Vallahi televizyonda izleyecek şey bulamıyorum" deyip günde 5 saat televizyon izleyenlerin ülkesi değil miydi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA