Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sultan'dan pop albümü

Türkan Şoray'ı yıllarca filmlerde şarkı söylerken izledik.
Hele şu meşhur "Tamba tumba esmer bomba" şarkısı unutulur gibi değil.
Ama Türk Sineması'nın Sultan'ı, filmlerinde şarkı söylerken hep başkalarının sesini kullandı.
Ve şimdi sıra kendi sesiyle hayranlarının karşısına çıkmaya geldi.
Evet, Türkan Şoray albüm çıkarmaya hazırlanıyor. Bu projesini, ilk kez TRT Müzik kanalında yayınlanan, Işık Özden'in sunduğu Müzik Magazin programında dillendirdi. Pop tarzı söyleyeceğini açıklayan Şoray, albümünün içeriğini "Sezen Aksu ve Ajda Pekkan tarzı olacak" diye detaylandırdı. Şarkı söyleme isteğinin yıllar öncesine dayandığını söyleyen Şoray, projesini şöyle anlattı:
"Neredeyse ses sanatçısı oluyordum. Yıllar önce, sinemaya adım attığım yıllarda müzik dersleri almaya başlamıştım. O dönem hafif batı müziği söylüyordum. Tam müziğe adım atacaktım ki, o gün film teklifi aldım. Filmi tercih ettim. Ama o benim hep içimde kaldı. Atilla Özdemiroğlu ile çok çalıştık.
Çok stüdyosuna girdim ama olamadı bir türlü. O yüzden bir albüm yapmayı çok istiyorum. Albümün tarzı, hayranlık duyduğum Ajda Pekkan'nın tarzı ve Sezen Aksu'nun tarzı olacak. Türk Müziği'ni de çok seviyorum. Geliri bir hayır kurumuna bağışlanmak üzere bir Türk Müziği konseri de düşünmüyor değilim."
Ne yalan söyleyeyim, ben ona her şeyi yakıştırıyorum. Eminim, müziğin de hakkını layıkıyla verecektir. Osmanlı Hanedanı'nın son sultanı Neslişah hanımefendi de göçüp gitti. Allah, Yeşilçam'ın Sultanı'na uzuuun ömürler versin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA