Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İnsan kovanına çomak

Türlü insan hikayelerini derleyip 'hissi senetler' haline getirerek, kasasında saklamak yerine; bizlerle paylaşıp çoğaltan Sunay Akın, bu kez çok şanslıydı. Çünkü 'hikaye' ayağına gelmişti.
Sunay; SkyTürk360 kanalında sunduğu programında bu hafta; Zeynep Kamil Hastanesi'ni konu almıştı.
Önce, bu yıl 150'nci kuruluş yıldönümünü kutlayan hastanenin romantik öyküsünü paylaştı izleyiciyle. Pek çokları bilmez ama insanlara şifa sunan bu hastane aslında İstanbul'da 'aşkın semti'dir.
Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın kızı olan Zeynep Hanım, eşi Kamil Bey'in affedilip sürgünden geri getirilmesi için aylarca dil döker saray kapısında. Sonunda aşk üstün gelir ve iki sevgili birbirine kavuşur.
"Ama..." diyor Sunay, "Ne var ki 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, hiç kimse bir çift karanfille hastanenin bahçesinde yatan bu iki sevgiliyi ziyaret etmez!.."
Sunay, hazırladığı birbirinden çarpıcı öykülerle programı sunarken, asıl büyük bir sürprizin konuklar arasında olduğunu bilmiyordu. Stüdyodaki izleyiciler, hastanede görev yapanlardı.
Bunlardan biri de; doğumların, ameliyatların ve hastanedeki her türlü olayın fotoğrafını çeken emektar fotoğrafçı Turhan Sönmez'di.
Sunay; Barış Manço, Bülent Ersoy, Savaş Ay gibi pek çok ünlünün doğduğu 150 yıllık bu tarihi kurumun en önemli tanığına mikrofonu uzattığında, Turhan Bey'in şu sözüyle çok şaşırdı: "Cahide Sonku benim teyzemdi!" Bu sözünün ardından Turhan Bey, cebinden ünlü sinema oyuncusu Sonku'nun bilinmeyen bir tomar fotoğrafını çıkardı.

CAHİDE SONKU PROGRAMI
Sunay, programını "İnsan kovanına hoşgeldiniz" diye açmıştı. Mersin'de 90 yaşında bir yörük kadını; televizyonu ilk kez gördüğünde parmağıyla ekranı işaret edip şunu söylemiş: "Aaa! İnsan kovanı..."
Sunay, insan kovanına çomak sokmayı iyi beceriyor. Eşeledikçe ortaya birbirinden değerli 'hissi senetler' çıkıyor. Eh, şimdi Turhan Bey'in eşsiz fotoğrafları ve biriktirdiği emsalsiz anılarıyla, Sunay Akın'a özel bir Cahide Sonku programı yapmak farz oldu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA