Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Uyarayım derken

Pazartesi akşamı Show TV Ana Haber bülteninde şarkıcı Bengü'nün korumasının ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ayrıntıları veriliyordu. Kameralara yansıyan görüntülerdeki bir detay, ders niteliğindeydi. Emniyet kemerleri, ikaz sesi duyulmasın diye koltuğun arkasından geçirilerek bağlanmıştı.
Haber, buraya kadar 'uyarıcı' bir misyon üstlenmişti. Ama daha sonrası neredeyse 'özendirici' oldu.
Muhabir, emniyet kemerinin nasıl arkadan dolaştırılıp bağlandığını tüm detaylarıyla anlattı. Dahası, ikazı susturmak için kullanılan ve adına 'ölüm tokası' denilen özel aparatı da bir güzel tanıttı. Hatta kaç liraya satıldığını bile söyledi.
Ayrıntıları burada anlatıp aynı hataya ben de düşmek istemediğim için 'şifreli' geçiyorum. Oysa aynı duyarlılığı haberci dostlarımdan da beklerdim. "İnsanları uyarayım, bilgilendireyim" derken; eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek niye? Bu haberi izlerken, "Aaa, tokalar ne kadar ucuzmuş. Hem de yollarda satılıyormuş. Yarın bir tane de ben alayım" diyecek ne kadar fazla trafik magandası adayı olduğunu bilmiyor musunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA