Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Saksıda 'barış' yetişir mi?

Kim demiş, 'Van depremde yıkıldı, yerle bir oldu' diye... Van dimdik ayakta duruyor.
Belki biraz çelimsiz, biraz ürkek görünüyor ama sesi öyle gür çıkıyor ki... atv'nin Bir Şarkısın Sen programında sahne alan 8 yaşındaki Vanlı Mukaddes'i izliyor musunuz? Ben üç haftadır gururla, mutlulukla, gözlerim dolarak izliyorum. Mukaddes depremi yaşamış. Travmadan kurtulmak için de müziğe sarılmış.
O sahneye çıkıp türkü söylediğinde millet birbirine aynı soruyu soruyor: "Bu ses bu kızdan mı çıkıyor?" Hele son hafta bir 'Dostum Dostum' söyledi ki; sanki ciğerimize kanaviçe işledi...

ÇATLAĞA ZAMK OLACAK
Mukaddes'te bambaşka bir şey var. Çocuk masumiyeti ile beraber yörenin unutulmuşluğunu minicik omuzlarında taşıyor gibi. Türkü söylemiyor da sanki, "Biz buradayız. Sesimi duyan var mı?" diye haykırıyor.
Biliyorum ki Mukaddes, bin yıldır kardeşçe yan yana yaşayanlar arasında kanırta kanırta açılmaya çalışılan çatlağa zamk olacak.
Vanlı Mukaddes söyleyip Tekirdağlı Selman ağladıkça, daha çok 'bir' olacağız.
Şimdi bir önerim var:
Mukaddes sınavsız olarak konservatuara alınsın. Bursunu da atv versin. 'Patron parasıyla hayır önermek kolay' diyenler olabilir.
Tabii ki atv bu işi bana bırakmaz ama ola ki bir aksaklık, eksiklik oldu; Mukaddes'in tüm eğitim masraflarını ben üstleneceğim.
Ailesi belki ihtiyaç duymayabilir ama izin verdikleri oranda Mukaddes'i ben büyüteceğim.
Saksıda 'barış' yetiştirir gibi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA