Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gecenin 'En'leri

Orhan Gencebay'ın eserlerinin 32 ünlü sanatçı tarafından okunduğu albüme, Sevim Emre'nin arzusu üzerine 'Orhan Gencebay'la Bir Ömür' adı verilmiş. Sevim Hanım açısından bakıldığında doğru bir tercih ama Orhan Gencebay'ın şarkıları bir ömre sığmaz. Bugüne kadar üç nesil bu şarkıları dinledi, sevdi. İnanıyorum ki, bir 32 nesil daha ömürlerine o şarkıları katacak.
Bu gerçeğin farkında olanlar da bu unutulmaz geceye tanıklık etmek üzere oradaydılar.
Peki sahne alan sanatçıların performansı nasıldı? İşte 'En'ler listesi:
EN DUYGULU: Deniz Seki'ydi. Şarkının içine girmiş, çeperlerine sıkı sıkı tutunmuş gibiydi. Bana göre albümün en başarılı performansıydı. '

TAVŞAN KIZ' HANDE YENER
EN ÇOK TÜTEN: Tabii ki Duman'dı. Yine bildiklerini okudular. Canlı performans farkıyla harikaydılar.
EN ZARİF: Kim olabilir? Her zamanki gibi Emel Sayın tabii...
EN SIRA DIŞI: Yanılmadınız, Hande Yener... Eminim, kıyafeti yine çok konuşulmuştur. Özellikle de uzaktan 'tavşan kız' efekti yaratan kafasındaki acayip şey...
EN ŞIK: Vallahi de billahi de İzel... Enfes kırmızı tuvaletiyle göz kamaştırdı. Üstüne son derece anlamlı bir konuşma da ekleyince, gönülleri fethetti.
EN YAKIŞIKLI: Kutsi... Heyecandan buram buram terlemesine rağmen, sunucu Ece Erken'in tüm komplimanlarını hak edecek kadar iyi görünüyordu.
EN MÜTEVAZI: Tartışmasız Mustafa Ceceli... Meğer en büyük hayali, Orhan Baba'ya bu albümü imzalatmakmış. Cebinde kalemiyle çıktı sahneye. Orhan Baba, albümünü onun için özel olarak imzalarken, bayram çocuğu gibiydi.
EN SEKSİ: Nükhet Duru geceleri derin dondurucuda mı yatıyor? Kapüşonlu enfes elbisesiyle, 'Hürrem Sultan da kimmiş?' dedirtti.
EN KARİZMATİK: Bu Özcan Deniz'de başka bir şey var. Adam, ışığını cebinde taşıyor sanki. O kocaman bıyıkları da 'Orhan Baba'ya saygı için' bırakmış olmalı...

İLTİFATIN EN 'YILDIZ'LISI
EN COOL: Grup Seksendört... Adamlar işlerini yapıp giderken "Biz Ankara'dan Grup Seksendört" diyorlar sadece... Behzat Ç. dizisinde mi oynasalar ne?
EN ROMANTİK: Volkan Konak'tan başkası olabilir mi? Gencebay şarkısının ortasına oya gibi işlediği şiir o kadar yakıştı ki...
EN İDDİALI: Yıldız Tilbe.... Sahnede "Neden bu şarkıyı seçtin?" diye sordular. "Orhan Gencebay'ın en kötü şarkısı olduğu için" dedi. İşte iltifatın Yıldız'lısı...
EN TELAŞLI: Zara... Sonlarda çıkması gerekirken, sanatçı arkadaşlarından izin isteyip başlarda çıktı. "Özel durumundan" dolayı... Allah analı babalı büyütsün...
EN GÖNÜLDEN: Yıldız Usmonova... Ayakkabılarını fırlatıp öyle bir Endülüs dansı yaptı ki, koca salonu bir anda avuçlarının arasına alıverdi. Neden 'Uluslararası yldız' olarak anons edildiğini o an anladık.
EN ÖZENLİ: Manga... Şarkıyı öyle titizlikle düzenlemiş, öyle güzel icra etmiş, o kadar muhteşem bir sound yakalamışlar ki, herkese 'Helal olsun' dedirttiler.
EN SAYGILI: Zerrin Özer... Şarkısını bitirdikten sonra, Orhan Gencebay ve konuklarına arkasını dönmemek için bütün sahneyi geri geri adımladı.
EN, EN, EN: Sezen Aksu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA