Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Polis, vatandaşa 'hayvan' derse

Ankara'daki olaylı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının belki de en anlamlı görüntüsüydü. Barikatı aşmaya çalışanlarla Çevik Kuvvet polisleri arasında arbede çıkmış. Bir polisin kepi yere düşmüş. Vatandaş, az önce gözüne biber gazı sıkan polisin kepini yerden alıp kendisine veriyor. Gönlü, üzerinde polis teşkilatının amblemi ve Türk bayrağı bulunan kepin yerlerde ezilmesine razı olmuyor. Bu hareketiyle diyor ki, "Bakma sen bizi karşı karşıya getirenlere. Sen benim polisimsin."
Birkaç dakika sonra bu kez yere bir Türk bayrağı düşüyor. Bu sefer de bir kadın polis eğilip bayrağı alıyor, öpüyor ve özenle katlayıp, koynuna sokuyor. Onun da mesajı belli: "Benim tavrım bayrağa değil. Ben emirleri uyguluyorum ama vatanıma milletime, bayrağıma da her zaman sahip çıkıyorum."
Bu görüntülerin yaşandığı günden bir gün sonra Kanal D'nin Arka Sokaklar dizisinde Komiser Ali vurulmuş. Arkadaşları minibüsle hastaneye yetişmeye çalışıyor. Direksiyonda Hüsnü Komiser var. Aracın megafonundan önündeki sürücülere bağırıyor: "Çekil lan yoldan... Çekil diyorum hayvan herif!.."
Polis değil, sanki sürü çobanı... Olmuyor. Hiç olmuyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA