Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Murat'ın karesi

Herkes Kanuni'nin durumunu tartışırken, gözardı edilen bir tarihi şahsiyet(!) daha var ki Harem dizisinde fena halde madara edilmekte. Cüneyt Arkın'ın beyazperdede canlandırdığı, kahramanlık timsali, Fatih'in Fedaisi Kara Murat; Gani Müjde'nin kaleminden 'Kare Murat' olarak çıktı.
Dizide Cüneyt Arkın'ın oğlu Murat Arkın tarafından canlandırılan 'Kare Murat', Sultan Küçükesat'ın fedaisi. En büyük özelliği; ansızın ortaya çıkıp güvercinler gibi takla atması. Gün geliyor Sultan'ın kızına erketelik yapıyor, gün geliyor laf taşıyor v.s. Bunları yaparken haremdeki cariyelerden dayak yediği bile oluyor. Diyeceğim o ki, Murat Arkın şu sıralarda babasının yarattığı efsaneyi yerle yeksan etmekle meşgul!.
Bu arada "Osmanlı tarihinin bu en kahraman zatına bunca maymunluğu nasıl reva görürsünüz, bre zındıklar" diye naralanmaya hazırlanan varsa, hemen belirteyim: Kara Murat hayali bir kahramandır. Üniversitelerin titiz tarih araştırmalarında bile böyle bir isme rastlanmamıştır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA