Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ümmiye'ye yardım yağacak

Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasındaki müthiş performansı, bilgi birikimi ve ağırbaşlılığı ile fenomene dönüşen Ümmiye Gürbüz, Türkiye'yi sallamaya devam ediyor.
Dün bu köşede Atatürk'ün 'Köylü milletin efendisidir' sözüne atıfla kaleme aldığım 'Yarışmanın da Efendisi' başlıklı yorum, müthiş geri dönüşler aldı. Demek ki büyük çoğunluk benimle aynı fikri paylaşmış.
Ümmiye Hanım; yüreğinde cesaret, beyninde bilgi barındıran pek çok köylü kadınının ufkunu açacak bir devrimin altına imza atmış.
Yarışma sırasında Ümmiye Gürbüz, "Kitaplarımı koyacağım bir yer yok. Evime kuracağım küçük bir kütüphaneye ihtiyacım var" demişti.
Dün aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu pek çok kişi beni arayıp Ümmiye Gürbüz'e nasıl ulaşabileceklerini sordu. Hepsi ona kütüphane yaptırmak, kitap yardımında bulunmak, bu 'köylü bilgenin' yaşam standardını yükseltmek istiyordu. Edindiğim iletişim bilgilerini onlara ulaştırdım.
Görünen o ki; Ümmiye Gürbüz zor şartlar altında geliştirdiği bilgi dağarcığının, genel kültürünün ve medeni cesaretinin karşılığını önümüzdeki günlerde fazlasıyla görecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA