Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Alzheimer'a dikkat!

Alzheimer, en korkulan hastalıklardan biri.
Eskiden yaşlılar şuurlarını yitirdiklerinde 'bunamış' denilip, geçilirdi. Şimdi bu rahatsızlığın türlü isimleri var: Alzheimer, Demans, Parkinson ve türevleri yaşlıları tehdit ediyor.
Özellikle Alzheimer ile savaşmak çok zor. Hem hasta, hem doktorlar, hem de o hastaya bakan insanlar için...
Peki Alzheimer'ın ilk belirtileri neler? Hastalık ilk olarak nasıl ortaya çıkıyor? Hastalar bunu çevrelerine nasıl belli ediyorlar?
Bir Alzheimer'lı hasta yakını olarak tecrübelerimi Medikal programında, sevgili gazeteci dostum ve üniversiteden arkadaşım Esra Kazancıbaşı ile paylaştım. Bu hastalıkla mücadele edenler ve onların yakınları için son derece faydalı bir sohbet oldu.
Doktorlar, Alzheimer hastalarının yakınlarıyla da ilgilenmek zorunda kalırlar.
Zira bir Alzheimer hastasına bakmak, çevresindekileri de fiziki ve ruhsal açıdan çok yıpratır.

BEBEK GİBİ...
Bu arada izninizle önemli bir teşekkürüm var:
Düğünüm için İstanbul'a getiremediğim ve bir süreliğine şefkatli kollarına emanet ettiğim babama 'bebek gibi bakan' Güre Senior Assist personeline müteşekkirim. Özellikle Alzheimer hastalarının bakımı konusunda uzman olan böyle bir sağlık kuruluşunun Küçükkuyu'da, hemen yanıbaşımızda olması bizim için ne büyük şans.
Bugün kupa maçları nedeniyle 18.10'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek Medikal'de önce SGK ile ilgili merak edilen her şeyi, hasta haklarından, özel ve devlet hastaneleriyle ilgili tüm konulara kadar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar anlatacak.
Hemen ardından Prof. Dr. Refika Ersu ile çocuklarda uyku problemi ve tedavi süreci masaya yatırılacak. Son bölümde ise sevgili Esra ile Alzheimer'ı konuşacağız.
Kaçırmayın derim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA