Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

En tutkulu tango

AŞK deyince aklınıza ne gelir?
Kırlarda, el ele dolaşan genç çiftler mi, yoksa iki gencin gün batımında birbirine yaklaşan yüzlerinin silueti mi?
Aşk genellikle 'gençliğe has bir duygu' olarak algılanır.
Peki gerçekten öyle mi?
Hiç de öyle olmadığını anlatan bir film gösteriliyor şu sıralarda sinemalarda.
Adı 'Aşk...' Bir Fransız filmi... Cannes Film Festivali'nden Altın Palmiye ödüllü.
Fransızlar tüm dünyada 'aşkın ustaları' olarak anılır. Film Fransız yapımı olunca, üstelik de kadrosunda 50 yaşın altında hiçbir oyuncu bulunmayıp buna rağmen dünyanın en önemli festivallerinden ödüllerle dönünce; görmeden yapamadım.

GERÇEK AŞK SINAVI
Film, yaşlı bir karı-kocanın aşk hikayesi...
Koca ömürlerinden geriye sadece birbirlerine duydukları derin aşk ve tutku kalmış. Günün birinde kadın, yaşlılığın getirdiği hastalıklarla yüzleşiyor. Yatağa bağımlı hale geliyor.
İşte 'gerçek aşkın sınanması' da o anda ortaya çıkıyor. O zaman anlıyorsunuz ki gerçek aşk, Sevgililer Günü'nde sıra savmak için eşinize kırmızı gül almak değildir.
Gerçek aşk; onun tutamadığı idrarıyla ıslattığı çarşafını değiştirirken, yüzüne sevgiyle bakabilmektir. Gerçek aşk, büzüşmüş kalp kapakçıklarına yazdığı şiiri okuyabilmek ya da vücudu acılarla sarsılırken, hayat arkadaşınızı uydurduğunuz komik hikayelerle avutabilmektir ve gerçek aşk, onu mutlu etmek uğruna 'hayatın ta kendisinin' bile üstüne basıp geçmektir.

GİZLİ KOREOGRAFİ
Filmde beni en çok etkileyen sahne; adamın, ayakları tutmayan eşini tekerlekli sandalyeden alıp koltuğa oturtmak için karısının talimatlarıyla uyduğu o eşsiz koreografiydi.
Karısı, bir dans hocası titizliğiyle direktiflerini sıralıyordu: "Şimdi sağ kolunla belime sarıl... Diğer kolunla ensemden tut... Beni kaldırmadan önce dizlerini tam benim dizlerimin önüne koy ki aşağıya kaymayayım..."
Daha sonra yaşlı çift, birlikte ayağa kalkıyordu.
Küçük adımlarla koltuğa doğru ilerliyorlardı.
Aslında dans ettiklerinin ne onlar farkındaydı, ne sinemadaki izleyiciler, ne de film üzerine kalem sallayanlar...
Ama benim hayatımda gördüğüm 'en tutkulu' tangoydu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA