Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sunay Akın'a haksızlık

Dostum Sunay Akın son konuşmamızda üzgündü, çok üzgün... Onu hiç böyle görmeye, duymaya alışmamıştım; yadırgadım.
Sunay Akın 'kendi toprağından insanların' saldırılarına, tehditlerine, küfürlü mesajlarına muhatap olmuştu bütün bir hafta sonu...
Sebebi; Kanaltürk'te katıldığı, Candaş Tolga'nın Bunu Konuşalım programında verdiği 'futbolda centilmenlik' mesajlarıydı. Programda bir anısını anlattı usta:

LEFTER'E AYIP!
"1971 yılıydı... İstanbul'a yeni taşınmıştık. Kapı komşumuz Lefter'di.... Lefter'in oğlu Lefter, mahallede bir futbol takımı kurmuştu. Biz de ona karşı bir takım oluşturduk. O sıralar Sultanhamam'da manifaturacılık yapan babamdan forma istemiştim. 'Ama...' demiştim, 'Mutlaka bordomavi olacak formalar.'
O akşam babam formaları getirdiğinde ne görelim? Bizim takımın formaları sarı-lacivert. 'Olmaz' diye itiraz ettim, 'Biz bu formaları giymeyiz. İlle de bordo-mavi olacak.' Babam dedi ki; 'Olmaz oğlum. Karşı takımda Lefter var, ayıp olur."
İşte biz böyle Trabzonspor terbiyesi aldık. Bundan 30-40 yıl önce bir arada dostane maç izliyorduk da, şimdi niye karşımdaki dostumun, kardeşimin kalbini kırayım?
Her şeyin merkezi insandır, saygıdır birbirine... Aynı saygı Fenerbahçeli'den Trabzonlu'ya, Galatasaraylı'dan Beşiktaşlı'ya olmalıdır. Biz böyle yetiştirildik. Trabzonsporluluk da budur. Küfür eden taraftarı hiçbir zaman gerçek taraftar olarak kabul etmem. Ne Trabzonsporlu'yu, ne Fenerbahçeli'yi..."
Bundan daha güzel bir dostluk mesajı olur mu? Ama tıpkı Sunay gibi benim de gerçek Trabzonsporlu olduklarından şüphe duyduğum birkaç kendini bilmez, bu sözleri için Sunay'a tehdit mesajları göndermişler, ağıza alınmayacak sözler sarf etmişler. Tabii ki üç-beş kendini bilmezin yaptığı, koca bir camiayı bağlamaz. Ama bu vesile ile benim de söylemek istediğim bir çift söz var:

YAPMAYUN UŞAKLAR
Sevgili Trabzonsporlu kardeşlerim, Sunay Akın gibi 'gerçek' bir Trabzonspor taraftarına sahip olduğunuz, böyle bir gönül adamının hem boynuna, hem yüreğine bordo- mavi atkı doladığınız için ne kadar sevinseniz, ne kadar gururlansanız azdır.
Avni Aker'deki ilk Trabzonspor maçında Sunay Akın'a bir teşekkür pankartı açarak, fairplay ruhuna koca bir katkıda bulunmaya ne dersiniz? Barışa umut bağladığımız şu günlerde, bu anlamlı jeste öyle ihtiyacımız var ki...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA