Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İstanbul'da sığır olmak

Pazar akşamı Yenikapı'dan Gayrettepe'ye gelmek için Taksim Şişli güzergahının daha kestirme olduğunu düşündüm.
Taksim Meydanı'ndaki çalışmadan haberliydim ama insanlara bu denli bir eziyetin reva görülebileceği aklımın ucundan geçmemişti. Öyle ya, meydanı kapatabilirler ama vatandaşa mutlaka bir alternatif yol göstermişlerdir diye düşündüm.
Bendeki de aptallık düzeyinde bir iyi niyet işte...
Şişhane'den Tarlabaşı Bulvarı'na girdim. Trafik adım adım ilerliyordu. Yaklaşık yarım saat sonra bulvarın sonuna eriştim.
Ama o da ne?
U dönüşle yolu geriye döndürüyorlar. Yani insanları, gerisin geriye yine o trafiğin içine sokuyorlar. Yahu madem yolu kestiniz, Şişhane'ye bir tabela koyup "Taksim'den geçiş yoktur. Kasımpaşa istikametini kullanabilirsiniz" desenize...
Yok, hayır...
Bizim millet sığır ya, gerek görmemişler! Aynı trafikte söylene söylene bulvardan aşağı indim. Amacım, köprü girişinden Karaköy istikametine dönüp Beşiktaş üzerinden Gayrettepe'ye çıkmak.
Bir de ne göreyim?
O sapağı da kapatmamışlar mı?
Ta Haliç'in karşı kıyısına geçip köprüden sonraki ayrımdan tekrar geri döndüm. Yani 20 dakikada gideceğim yol, oldu bana bir saat! Olsun... Milletin zamanı bol, sabrı sınırsız, benzin parası çok ya; çeksinler eziyeti, kimin umurunda?

BÜYÜK REZALET
Salı sabahı FOX'un Çalar Saati'nde izledim haberi...
Piyalepaşa'da bir üstgeçit yapmışlar. Sağ olsunlar, engellileri de unutmamışlar(!) Üstgeçide tekerlekli sandalye kullananların çıkabilmesi için bir rampa inşa etmişler. Engelli vatandaş rampayı görünce, ilgililere dua ediyor.
Köprüden, caddenin karşısına geçiyor. Ve... İniş rampası yok! Yerine merdiven var!.. Engelli vatandaş geriye dönüp bu sefer ilgililerin kulaklarını çınlatarak, çıktığı rampadan aşağı iniyor...
Engellisi sağlıklısı hepimiz bu şehirde 'sığır' muamelesi görüyoruz. Vallahi içimden Hindistan'a iltica etmek geçiyor. Hiç olmazsa, orada tüm sığırlara her yol açık!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA