Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çomak değil akü

Ne muhteşem, ne duygulu bir geceydi. Omurilik Felçlileri Derneği'nin geleneksel gala yemeği bu yıl; derneğe kol kanat geren Fulya Terim'in kaptanlığında gerçekleştirilince, bambaşka bir havaya büründü.
Ama derneğin mütevazılığı ve her daim bir adım geride durmasıyla ünlü başkanı Ramazan Baş ile onun etrafında yüreklerini birleştiren bir avuç gönüllüye de haksızlık etmeyelim. Son derece çileli bir çalışma ile bu harika organizasyonu yüzlerinin akıyla sonlandırdılar.
Dedim ya; gece duygu yüklüydü. Kah bir engellinin akülü tekerlekli sandalyeye kavuştuğu gün kaleme aldığı bir mektupla ağladık, kah Başkan Ramazan Baş'ın anekdotuyla güldük. (Bir dernek üyesi, yardım gecelerinden birinde sitemkâr bir şiir okuyormuş: "Bize engelli dediniz, kimi engelledik? Bize özürlü dediniz, özür dileyecek ne yaptık? Bize sakat dediniz, kime sakatlık yaptık?"
Adından belediye başkanı, konuşma yapmaya koyulmuş: "Biz size özürlü demedik, biz size engelli demedik, biz size sakat demedik..."
Sonra duraksayıp yanındaki Başkan Ramazan Baş'a dönmüş: "Ya sahi, biz size ne diyorduk?..")
Ve bağışlar... Dernek bu yıl 4 bin akülü tekerlekli sandalye dağıtmayı başarmış. Geceye de zaten bağış yağdı. İçlerinden en çarpıcı olanı; daha önce 100 sandalye bağışlayan Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab'ın, bağış miktarını 1000 sandalyeye çıkarmasıydı.
Helal olsun...
Peki nedir bu akülü sandalyenin önemi?
Eğer sağlıklı biriyseniz, gözlerinizi kapatıp hayal etmeye çalışın. Köşedeki parka hava almaya gideceksiniz. Ama yapamıyorsunuz. Bekliyorsunuz ki bir akrabanız ya da komşunuz gelsin de sizi oraya kadar iteklesin... Allah, yürüyebilmenin 'lüks' olduğunu hiçbir kuluna 'tecrübe' ile öğretmesin. Unutmayın ki, şu sırada penceresinin önünde sokağa iç geçirerek bakan ve bir umutla akülü tekerlekli sandalye bekleyen milyonlar var. Öyleyse şu an, pamuk eller cep telefonuna... 3430'a boş mesaj gönder (5 liraya mal oluyor) ve sandalyenin tekerine çomak değil, "akü" ol!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA