Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Reytingin 'Tozlu Yollar'ı

atv'de önceki akşam seyircinin huzuruna çıkan Tozlu Yollar, bu sezon en çok merak ettiğim dizilerden biriydi. Çünkü yakından takip ettiğim hazırlıkları, neredeyse üç yıl öncesinden başlamıştı.
Daha önce Unutulmaz dizisiyle, adından en fazla söz ettiren yapımcılardan biri haline gelen Ahmet Bayram, projeye neredeyse 'hayatını' koydu. Pek çok iddialı sinema filminin bütçesini ikiye-üçe katlayan bir parayı sadece Tozlu Yollar'ın ilk bölümü için harcadı.
Gördüm ki, Tozlu Yollar müthiş prodüksiyonu ile diziler ligindeki çıtayı en yükseğe koymuş.
Gözüm hep çevre düzenlemelerinde, kullanılan otomobil ve aksesuvarlarda, kostümlerdeydi. Dönem dizilerinde çoğu zaman dikkatten kaçan ve bizim Gaf Kürsüsü'ne av olan özensizliklerin zerresine rastlamadım. Belli ki herkes kusursuzluk için sete yüreğini koymuş.

BÜYÜK RİSK ALMIŞ
Aslında öykü, günümüzde de pekala geçebilirdi. Bu hikayeyi alıp 1950'li yıllara taşımak, bir yapımcının üstlenebileceği en büyük mali risk. Çünkü biriktirmeyi, arşivlemeyi, korumayı ve tarihine sahip çıkmayı bir türlü beceremeyen bir ırkın ahfadı olarak, bizim memlekette dönem dizisi çekmeye kalkışmak, çılgınlıkların en büyüğü. (Eski İstanbul görüntüleri için BBC'den arşiv desteği almak zorunda kalmışlar. Buyurun işte!)
Tozlu Yollar tıpkı Unutulmaz gibi eski Yeşilçam tatlarını damaklara çalıyor. En az o filmlerdeki kadar duru, kolay anlaşılır, akıcı ve samimi bir dili var. Aşka dönüşen intikam teması bizim Yeşilçam'ın vazgeçilmezleri arasındaydı.
Eminim bu paralel hikaye de pazar akşamları kendine bolca izleyici bulacaktır.
Dizide beni rahatsız eden tek unsur ise, Trakya şivesinin hatalı kullanımıydı.
Oyuncular, bu konuda iyi çalıştırılmamış. Trakya ağzı ile Roman ağzı sık sık birbirine karışıp durmuş.

YİNE ROL ÇALIYOR
Oyunculuklara gelince: Selda Alkor şimdilik ısınma turlarında. Eminim, yeni bölümlerde bizleri kendisine bir kez daha hayran bırakacaktır.
Nihat Altınkaya'nın acayip bir aurası var. Öyle ahım şahım bir yakışıklılığı ya da aman aman bir karizması yok. Ama kadınların 'Bu adamda beni çeken bir şey var ama ne?' dedikleri türden bir gizem barındırıyor.
Burcu Kara'nın oyunculuğunu her zaman sevmişimdir. Üstüne koya koya yoluna devam ediyor. Bence dizinin gizli kahramanı Sinan Albayrak olacak. 'Rol çalmak' oyuncular arasında ayıplanan bir durumdur. Ama bu, Sinan'ın 'doğasında' bulunan ve istemeden yaptığı bir şey. Bu yüzden onun yer aldığı sahnelerde diğer oyuncular ellerindeki tekstleri sıkı sıkı tutmak zorunda...
Tozlu Yollar, reytingin tozlu yollarına kendini vurmadan önce çok hazırlık yaptı. Umarım harcanan para ve emeğin, gösterilen özen ve fedakarlığın karşılığını görür.
Zira reyting canavarı bu aralar 'kaliteli dizi' diyeti yapıyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA