Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Meryem tükendi mi?

Tükenmişlik sendromu teşhisiyle Berlin'de tedavi altına alınan Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem'i Meryem Uzerli geri döner mi, dönerse ekibe yeniden kabul edilir mi bilmem. Ama iyi bildiğim bir şey var ki, o da Meryem'in Türkiye kariyerinin zora girdiği...
Bir kere sözleşmesi gereği yapım şirketi TIMS'e 1 milyon lira ödemek zorunda. Dahası, yine sözleşme şartları gereği, eğer yapım şirketinin onayı olmazsa beş yıl boyunca hiçbir dizide; reklamda oynama şansı yok.
Yapımcı Timur Savcı'nın yaptığı son basın açıklaması, Meryem ile gemilerin yakıldığını ortaya koyuyor.
En yakın ihtimale göre, Mustafa'nın infaz edileceği sahneler için yeni sezonda Hürrem'i canlandıracak bir başka oyuncu bulunacak. Daha sonra bir zaman atlaması yaşanacak ve Hürrem'i daha yaşlı bir kadın oyuncu canlandıracak. Bunun için en şanslı adaylardan biri, Vahide Gördüm...
Peki bu durumda Meryem Uzerli'nin Türkiye kariyeri tükendi mi?
Timur Savcı, kendini ve ekibini yarı yolda bırakan, telefonlarına bile çıkmayan Meryem'e ağır bir fatura kesmekte kararlı görünüyor. Ama bir başka şirket çıkıp Meryem'i yeni dizisinde oynatmak üzere 1 milyon dolarlık tazminatı öder mi, araya hatırlı kişileri sokup Meryem'in beş yıllık yasaklılık halini kaldırır mı, orası meçhul.
Bu arada rol arkadaşları, dizinin sezondaki boyu bir bölüm kısaldığı ve bir bölümlük az para alacakları için Meryem'e veryansın etse de aralarında ona dua etmesi gereken biri var.
Kim mi?
Şehzade Mustafa'yı canlandıran Mehmet Günsür, eğer Meryem oynamaya devam etseydi; sezonun son bölümünde infaz edilip diziden ayrılmak zorunda kalacaktı. Meryem gidince, infaz yeni sezona ertelendi. Böylece Günsür birkaç bölüm fazladan para kazanacak.
Beni şaşırtan ayrıntıya gelince:
Türkiye neredeyse bir haftadır Meryem Uzerli'yi konuşuyor. Ama bir magazinci, bir televizyon muhabiri de Berlin'e gidip Meryem'i ve ailesini bularak konuşturmayı denemiyor bile...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA