Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sağım solum yarışma

Bu aralar televizyonu ne zaman açsanız, karşınızda bir yarışma programı bulma olasılığınız çok yüksek. Zira yaz ekranı yarışmalarla dolup taşıyor. İşi gücü ekranı didiklemek olan yazarınız, halk deyimiyle 'Deli, pösteki sayar gibi' şu anda televizyonlarda yayınlanan yarışma programlarını tek tek saydı.
Sabrınız elverirse, şu akıl uçuran listeye bir göz atın:
Kapanmadan Kazan (atv), Para Konuşur (tv8), Arkandayız (Kanal D), Çocuk Oyunu (Star), Kim Milyoner Olmak İster? (atv), Kelime Oyunu (Bloomberg), Ben Bilmem Eşim Bilir (Kanal D), Kapış Kapış (Kanal D), 15 Saniye (STV), Kızma Kazan (Kanal D), Tuhaf Taksi (Kanal D), Rekorlar Dünyası (Kanal D), X Factor (Kanal D), Yap Bakalım (Star), Çılgın Teyzeler (Star), Pasaport (Kanaltürk), Cevap Soruda (TRT 1), Wipeout 4 (Show TV), Fear Factor (FOX), Şans Kapıda (Kanal D), Güven Bana (atv), Yemekteyiz (Fox), Evim Evim Temiz Evim (STV) ve Biri Bizi Durdursun (Fox)...
Efendim, 'Biri Bizi Durdursun'u sona yazdım ki, manidar olsun!
Şu anda yayında olan ya da birkaç güne kadar ekrana gelmeye hazırlanan benim sayabildiğim tam 24 (Yazıyla: Yirmi dört) yarışma programı var.
Peki yaz ekranı neden yarışmayla doldu? Evvelki hafta sayfamızın editörü sevgili Aslı Örnek kardeşim, hazırlayacağı bir haber için bu soruyu bana da yöneltti. Ben de dilim döndüğünce, kalemim erdiğince yanıtlamaya çalıştım. Hazır yarışma dökümüne de girişmişken, neden yarışmalara boğulduğumuzu bir kez daha anlatayım:
Efendim, insanların yaz boyunca televizyon izlemediğine inanıldığı için reklam verenler bütçelerini kısıtlıyor. Bu nedenle bölüm başına 400-500 bin liraya mal olan dizinin parasını çıkartacak reklam bulunamadığından, görece daha az maliyetli yarışma programları ekrana taşınıyor. (Dekoru bir kez kuruyorsun, dış çekim masrafı yok, oyunculara dünyanın parasını ödemiyorsun, verilen hediye tutarı ise devede kulak...) Ayrıca sıcak yüzünden insanların ekran başında kalmaya zorlandığı şu günlerde 'izleme devamlılığı' isteyen, türlü entrikasıyla kafa yormak gerektiren dizileri kim izleyecek? Öyleyse... Duydunuz zilin sesini... Gelsin yarışmalar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA