Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Tepe ile Vadi'ye dikkat!

Güneydoğu'da olup bitenleri farklı bir bakış açısıyla ele alan Sakarya Fırat dizisinin 'çözüm sürecine yardımcı olmak adına', TRT ekranından çekildiği yazılıp söylendi. Bu kararın, BDP'nin kendilerini rahatsız eden diziler listesini telaffuz etmesinin ardından uygulanması belki de tamamen tesadüften ibarettir ama yoluna bildiği gibi devam eden aynı türde bir dizi daha var. Samanyolu TV'de yayınlanıyor. Adı, Şefkat Tepe...
Dizinin yoluna bildiği gibi devam edeceğini yeni sezon fragmanından anladım.
Ancak bir farkla: Çatışma alanı Kuzey Irak'tan Kuzey Suriye'ye çevrilmiş. Belli ki Şefkat Tepe'cilerin Suriye konusunda da edecekleri laflar var. Yeni sezonda Şahin'i kurtarmak için Suriye'ye gönderilen timin şehit düşmesi üzerine, görev bir başka kahramana veriliyor. 'Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki Kürt devletine karşı mücadele' vurgusu da ihmal edilmiyor.
Bir yanda Kurtlar Vadisi, diğer yanda Şefkat Tepe...
Her ikisi de bu sezon Suriye'ye odaklanacağa benziyor. Haber bültenlerinde konuyla ilgili beklediğini bulamayanlar ya da dinledikleri diplomatik dilden bir şey anlamayanlar; bu iki diziye kulak kabartsınlar!

Zaten Kurtlar Vadisi'nin yeni dönem fragmanında da öyle denilmiyor mu? "Eğer penguenleri görmek istemiyorsanız..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA