Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yazık oluyor

Fox Ana Haber, yeni sunucusu Fatih Portakal ile radikal bir saat olan 21.30'a taşındı. İlk haftanın parlak reytingleri aldatıcı olabilir. Asıl, tüm kanallar ağır topları olan iddialı dizilerini savaş meydanına sürdükleri zaman ne olacak, o önemli...
Fatih'e ilk ana haber sunumunda tam not verdim. Zaten muhabirlik yıllarında kendisinden bu köşede 'geleceğin anchorman'i' diye söz etmiştim. Benim gibi, müdürü Doğan Şentürk'ün de yüzünü kara çıkarmadı. Bir kere, anlattığı konuya yüzde 100 hakim.
Anchorman'likte bu en önemli ve belirleyici kriterdir. Haberi okumak değil 'anlatmak' için mutlaka önünü, ardını, derinliğini bileceksin. Haberin mutfağından yetişen Fatih'te bu özellik fazlasıyla var. Bir de haberi 'halkın anlayacağı dilde' sunmayı, yerine göre sertleştirip yerine göre mizahi yorumla yumuşatmayı iyi beceriyor. Tıpkı hamur ustasının ne zaman su, ne zaman un katacağını bilmesi gibi.

Fox Haber, yanlışından dönüp Fatih'li ana haber bültenini yeniden 18.30'a çeker mi bilmem. Ama bildiğim bir şey var ki, çekmezlerse rakip anchor'lar çok rahat edecek!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA