Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Suriye'ye magazin bombası

Haberi yine köşemizin fahri Ortadoğu temsilcisi, gazeteci ve şair dostum Abir Zaki uçurdu. Ortadoğu'ya yayın yapan MBC kanallarından MBC4'te, 5 Eylül Perşembe günü yeni bir program başlamış.
Olayın bizi ilgilendiren tarafı, programın tamamen Türkiye'den magazin haberleri ve özel röportajlardan oluşması.
Extra Turki adlı programda özellikle Ortadoğu ülkelerinde büyük ilgi gören Türk dizilerinin oyuncularından son haberler, aşk dedikoduları, dizilerdeki oyuncu transferleri vs. yer alıyor.
Şimdilik sadece 23 dakika ile sınırlı tutulan programın, gördüğü büyük ilgi yüzünden süresinin uzatılmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

DUBLAJ YAPILMIYOR
Extra Turki'nin bir başka ilginç özelliği ise röportajlarda Türk ünlülere dublaj yapılmaması ve konuşmaların Arapça altyazı ile verilmesi.
Ve sıkı durun: İlk ekran deneyimini yaşayan programın sunucusu Liana Dahdouh, Suriyeli...
Diyeceğim o ki, Esad'ın Scud füzelerine karşı bizde Patriot bataryaları mevcut. Ama Bodrum'dan, Çeşme'den göndereceğimiz 'magazin bombalarına' karşı onlar çaresiz!
İster misiniz, Birleşmiş Milletler 'Türkiye, magazin yoluyla Suriye'yi biyolojik ve kimyasal olarak zehirliyor' deyip yaptırım kararı alsın?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA