Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çakar, bu işi yapar!

Eleştirdiğim zamanlar olsa da Ahmet Çakar'ın tam bir 'televizyon adamı' olduğu konusundaki fikrim hiç değişmez.
Çünkü sürprizlidir. Çünkü iki dakika sonra ağzından çıkacak cümleyi kimse kestiremez.
Sıradan olaylara büyük tepkiler verir, herkesin kaçıştığı yangınların üzerine ise büyük bir soğukkanlılıkla su döker.
Meselelere yaklaşırken, aldığı tıp eğitiminin etkisiyle olsa gerek, psikolojik analizler yapar.

HINZIR VE ŞEFKATLİ
Aba altından sopa gösterir ama sopası her zaman kadife kaplıdır. Hakemlikten kalma alışkanlığıyla vicdan tartısı her zaman hazırda durur. Hınzır olmak ile şefkatli olmak gibi birbirinden uzaktaki iki ucu bir araya getirip düğümlemekte üstüne yoktur. Hakemliğinden kalma 'kanun uygulayıcı' kişiliği ve tabu yıkmaktaki cesaretiyle televizyonunun arayıp da bulamayacağı bir tiptir.
Bu girizgahın ardından en son söyleyeceğimi en başından söyleyeyim: Ahmet Çakar, Var mısın Yok musun? yarışmasında başarılı olur... Aslında Çakar'ın altına girdiği yük, öyle her babayiğidin cesaret edemeyeceği türdendi.
Acun Ilıcalı'nın zirve yaptırdığı yarışmada sunuculuğu üstlenmek, ateşten gömlek giymekten başka bir şey değildi. Ama inanıyorum ki; Çakar bu yarışmayı Acun'dan sonra sunabilecek tek kişidir! Show TV'deki ilk Var mısın Yok musun? eğer kendine seyirci bulduysa, bu tamamen Ahmet Çakar sayesindedir. Yoksa bildik formatı, Endemol'ün 'kadrolu' yarışmacılarıyla, üstelik de sabaha karşı kim izlerdi?
Belli ki Show TV, Var mısın Yok musun?'u dizilerin karşısından kaçırmak için saat 23.15'te yayınlıyor. Oysa şansını prime time'da denemeliydi. Zira o saatte kendine alternatif arayan, 'dizi yorgunu' o kadar çok izleyici var ki... Üstelik Acun bu yarışmayı tam da prime time'ın göbeğinde tutturmuştu. O zaman da sevilen diziler ekranda değil miydi?
Var mısın Yok musun?'u sadece 'uyku problemi yaşayanların' hizmetine sunmak bana göre büyük hovardalık. Üstelik Ahmet Çakar da tam istim tutmuşken...
(Köşemiz yayına hazırlanırken Show TV'den yarışmanın bu akşam saat 20.00'de yayınlanacağı bilgisi geldi; aklın yolu bir!)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA