Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Seyirci aslını istiyor

İzleyiciler, okudukları romanların diziye uyarlanması sırasında betimlenen karakterlerin 'aslını' ekranda görmek istiyor.
Okurumuz Mervenur Adanur da Çalıkuşu üzerinden bu talebini dile getirmiş:
"Yüksel Ağabey, ben Merve. Liseye gidiyorum. Senin yazılarını fırsat buldukça takip ediyorum. Ben de bir gözlemimi bildirmek istedim. Yeni sezonda Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının dizi olarak karşımızda olacağını gördüm. O romanı çok seven ve defalarca okumuş biri olarak bazı yanlışlıklar dikkatimi çekti.
Kamran rolünü Burak Özçivit'in canlandıracağını gördüm. Kitapta bahsedilen Kamran ile Burak Özçivit'in en ufak bir benzerliği yok! Kitapta Kamran karakteri; sarışın, incecik bir delikanlı olarak anlatılmış. Hatta Feride karakterinin Kamran'ı anlattığı bir paragrafta Kamran'dan şöyle söz ediyor: '... Sivri uçlu, incecik dudakları üstünde incecik bıyıkları çıkmaya başlayan bu koskocaman Kamran...'
E, Burak Özçivit'in pos bıyıkları malum. Ayrıca kitapta Kamran karakterinin gözleri de renkli. Benim gözüme çarpan bir çok şey var ama kafa şişirmek istemem. Ben, sadece diğer roman uyarlaması bazı dizilerde olduğu gibi; bazı şeylerin reyting için çarpıtılmasından endişe duyuyorum.
Bir de son bir şey daha yazmak istedim: Feride saçlarını göreve yani öğretmenliğe başladığında uzatmaya başlıyor. Ondan önce kısa saçlı. Bu da küçük bir ayrıntı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA