Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Futbola dönüş, inşallah!

RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu), konumu itibariyle ülkemizin en fazla eleştiri alan kurumlarından biri. Ben de zaman zaman bazı uygulamalarını, bu köşede eleştiririm. Ancak yerinde girişimlerini, toplum yararı gözeten atılımlarını da takdir etmeden geçmem.
Bugün RTÜK'ün son derece faydalı bulduğum bir girişimine destek vereceğim. Malum, Spor Toto Süper Lig maçlarının naklen yayın hakları Digitürk'te.
'B Paketi' adı verilen özet görüntüleri ise TRT yayınlıyor. RTÜK, şimdi özet görüntülerin diğer kanallara dağıtılması için girişim başlattı. Amaç, futbol tartışma programlarının içine yeniden 'gerçek futbolu' dahil etmek. Zira elinde görüntü olmayan spor programcısına; atıp tutmak, kulis ve dedikodu yapmaktan başka yol kalmıyordu.
Maçın pozisyonunu değerlendiremeyen yorumcu; doğal olarak şiddeti, terörü, şikeyi, dopingi adeta teşvik ve tahrik edecek dozda analizlere girişmek zorunda kalıyordu. RTÜK'ün uygulaması eğer hayata geçerse, futbol programları yeniden 'sadece futbolu' konuşmaya başlayabilirler diye düşünüyorum.
Ama işin bir de hukuksal tarafı var ki, o biraz çetrefilli. Adamlar milyonlarca lira bayılıp maçların yayın haklarını almışlar. Yaptıkları sözleşme her şeyden önce 'kazanılmış hak' içeriyor. Ama öte tarafta da insanları futbolun uzağına savuran, onların 'haber alma haklarını' kısıtlayan sakil bir uygulama var.
Bakalım minareye uygun bir kılıf bulunabilecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA