Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ayılıktan kurtulmak

Bir belgesel tutkunu olarak uluslararası kanallarda ne zaman 'bizden' bir şeyler görsem, heyecanlanıyorum. Geçen ay 'Mega Yapılar' belgeselinde Ayasofya'nın hikayesini bir kez daha izlerken, bu coğrafyada doğup büyüdüğüm için Allah'ıma bir kez daha şükrettim.
Şimdi yeni bir gururu yaşıyorum. National Geographic'de pazar günü yayınlanan 'Bozayının İzinde: Sarıkamış' belgeselini hayranlıkla izledim.
Yıllardır belleğimizde 'Acılar coğrafyası' olarak yer eden, kışa yenik düşen 90 bin Mehmetçiğin mezarı olarak hafızalarımıza kazınan Sarıkamış'ın bu kez 'gülen yüzünü' görmek, oranın, çevrecilik açısından ne kadar önemli bir koridor olduğunu öğrenmek beni nasıl sevindirdi anlatamam.

TEŞEKKÜR EDERİM
'Bozayının İzinde: Sarıkamış' sadece bir 'belgesel' değildi. NatGeo- Wild kanalında yayınlanan bu belgesel sayesinde Kafkaslar'a kadar uzanacak Türkiye'nin ilk 'Yaban Hayatı Koridoru' da Orman ve Köyişleri Bakanlığı tarafından onaylanarak hayata geçirilmiş oldu. Yani Bakanlık, 162 kilometre uzunluğunda ve 28 bin 542 hektarlık yeni bir muhafaza ormanı oluşturulmasına bu vesile ile izin vermiş oldu.
Bir doğa gönüllüsü olarak teşekkür edeceğim çok kişi var. Bugünlük sadece projenin liderliğini yürüten ve ilk Türk National Geographic kaşifi olan Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun adını anmakla yetineyim.
Ayı dostlar alınmasın ama ayılara özgürlük tanıdığımız, onların hak ve özgürlüklerini koruduğumuz oranda 'ayılıktan'(!) kurtulacağız gibime geliyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA