Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Anti-izdivaç programı

Bana göre Seda Sayan tam da 'programını' buldu. Kanal D'de yayınlanan Kaynana Gelin Seda'ya Gelin adlı 'festivali', pazartesi gününden itibaren dikkatle gözlemliyorum. Format, en az programın ismi kadar yaratıcı. Sevgili Seda da 'gelin- kaynana kızıştırması' için biçilmiş kaftan... Yani 'evde fasulye ayıklarken göz ucuyla televizyon izleyen' kitle için son derece doğru bir hamle. Ayrıca izdivaç programından sıkılanlar için de önemli bir alternatif.
Malum, izdivaç programlarında çöpçatan sunucular ve gedikli stüdyo izleyicileri, çiftlerin arasını bulmak, mürüvvetlerini görmek için çabalıyor. Kaynana Gelin Seda'ya Gelin programında ise tam tersi söz konusu. Zira stüdyoya güle oynaya giren gelin-kaynana-damat üçlüsü yarım saat sonra soluğu aile mahkemesinde alabilir.

SORULARA DİKKAT!
Yeri gelmişken karısından bir türlü boşanamayan kocalara tüyoyu vereyim:
Al karınla birlikte anneni, götür Seda'nın programına... Üç gün sonra tek celsede boşanmazsan, adam değilim... Henüz izlemeyenler için biraz da formattan söz edeyim: Gelinler ile kaynanalar iki takım oluşturuyor. Damatlar, sunucudan gelen sorulara göre ya eşlerini ya da annelerini destekliyorlar.
Sorular ise aile bütünlüğünü çatlatmak şöyle dursun, temele dinamit koymakla eşdeğer: 'Kız tarafı ile erkek tarafı aynı anda yazlığınıza gelmeye karar veriyor. Ama ev küçük. Hangi tarafı kabul edersiniz?' 'Evlendikten sonra kim daha fazla değişti; kaynana mı, gelin mi?' 'Hangisi daha kıskançtır; gelin mi, kaynana mı?'
Sorulara doğru yanıt veren taraf ise 'çarşıya gitmeye' hak kazanıyor. 'Çarşı' denilen, stüdyonun mağazaya çevrilmiş hediye reyonu. Seda her zamanki gibi bol keseden ödül dağıtıyor: "Sizlere birer buzdolabı, yanında ütü, bir de elektrik süpürgesi bacım..."
Programın 'aksiyon' bölümleri ise tam 'çıngar çıkartacak' cinsten. Örneğin; gelinler ile kaynanalar kocaman sünger zarların içine giriyor ve tıpkı sumo güreşçileri gibi birbirlerini devirene kadar çarpışıyorlar. Eminim bu sırada ekran başındaki gelinler ile kaynanalar çaktırmadan kendilerini bu 'gladyatörlerin' yerine koyup rahatlıyorlardır!
Acaba diyorum, bundan böyle evlilik sözleşmelerinin içine 'Kesinlikle Seda'nın programına katılmak yasaktır' maddesi de girer mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA