Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sarıkabadayı vakası

Kral Pop TV ve Best FM, 2013 yılının en çok izlenen ve dinlenen sanatçısını belirlemiş: Soner Sarıkabadayı...
Doğrusu hiç şaşırmadım. Herhangi bir radyoyu ne zaman açsam ya da gözüm ne zaman müzik kanallarından birine takılsa, en geç 15 dakika içinde karşıma bir Soner Sarıkabadayı şarkısı çıkıyordu.

FARKLI VADİLER
Ne yalan söyleyeyim, Sarıkabadayı'nın hiçbir şarkısını 'ilk dinleyişte' sevmedim. Ama birkaç kez dinledikten sonra insanda tuhaf bir alışkanlık yarattığını fark ettim. Teknoloji o kadar ilerledi mi bilmiyorum ama Soner'in, albümlerine bağımlılık yaratan bir çeşit virüs yerleştirdiğinden şüpheleniyorum.
Bilim-kurgu fantezileri bir yana Soner'in durumu, müzikolog ve sosyologlar tarafından titizlikle araştırılmaya muhtaç. Adamın görüntüsü, Kurtlar Vadisi'nde herhangi bir kötü karakteri canlandıracak kadar köşeli ve korkutucu. Ama ağzını açıp şarkı söylemeye başlayınca, insanı alıp Kelebekler Vadisi'nin orta yerine koyuveriyor.
Müziği de, ses performansı da öyle insanı sarsacak güçte değil. Ama sanki mutluluk hormonu 'endorfin' gibi deri altına zerk olunup kişiyi rahatlatıyor. Şarkı sözleri basit kelimelerden oluşur gibi görünmesine rağmen, bütününe ulaştığınızda hepsinin bir 'felsefesi' olduğunu fark ediyorsunuz.
Bir de adam acayip mütevazı... Hemen her şarkısı olay oluyor ama sanki kabahat işlemiş çocuk gibi köşede başı önünde oturuyor.
Soner Sarıkabadayı... Bugüne kadar gördüğüm en iddiasız, 'iddialı' sanatçı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA