Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir iyi, bir kötü

Geçen hafta iki yeni dizi daha ekranlarda arz-ı endam eyledi. Emeğe saygısızlık etmek istemem ama Fox'un yeni dizisi Asayiş Berkkemal'e sonuna kadar bile tahammül edemedim. Özellikle yardımcı oyunculuklar, figürasyonlar son derece başarısızdı.
Kendimi bir dizi değil de, gündüz kuşaklarındaki reality programlarında yapılan canlandırmalardan birini izliyormuş gibi hissettim. Eğer hap gibi yutulan 'hafif ve kolay anlaşılır polisiye' çekmek için yola çıkmışlar ve ortaya bunu çıkarmışlarsa, yazık olmuş doğrusu...
Daha önce yazmıştım; bir-iki özensiz ve düzeysiz dizinin uçucu reyting sonuçlarına bakıp da, 'Halk zaten kaliteli dizi izlemiyor' hükmüne varmak, bindiğin dalı kesmektir. Aman dikkat!
Osman Sınav'ın daha yayınlanmadan fırtınalar kopartan Kızılelma dizisinin ise TRT 1'e önemli bir dinamizm ve renk katacağını düşünüyorum. İlk gecenin reytingleri de TRT ölçeğinde umut vericiydi.

DOĞRU ZAMAN
Dizi, yayına girmeden önce Aleviler'in tepkisiyle karşılaşmıştı. Ama ben ilk bölümde bu kadar ağır eleştiriyi hak edecek bir durum göremedim. İyi tanıdığım Osman Sınav'ın Aleviler'i rencide edecek bir yapıma imza atmayacağını düşünmekle birlikte, gelecek bölümleri merak ve ihtiyatla bekliyorum.
Dizinin, son günlerde manşetlerden düşmeyen MİT'i eksen alması da zamanlama açısından yerinde bir reyting hamlesi olmuş. Daha önceki dizilerinde Kenan İmirzalıoğlu, Necati Şaşmaz ve İbrahim Çelikkol gibi yıldızları keşfedip şov dünyasına kazandıran Osman Sınav, bir kez daha 'no name' isimlere güvenmiş. Bakalım Kızılelma'nın yiğidi Furkan Palalı'dan da yeni bir jön çıkacak mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA