Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Başarıya çok 'Uygun'

Kaçak dizisi, aksiyon ve polisiye macera içeren tüm yeni dizilerin birer birer çöplüğü boyladığı sezonda dimdik ayakta kalmayı başardı. Bunda başarılı senaryosu, usta işi yönetmenliği ve kurgusu kadar, başrol oyuncusu Gürkan Uygun'un da önemli payı var. Uygun hem dramatik sahnelerin hakkını fazlasıyla veriyor, hem de dövüş ve aksiyon sahnelerindeki performansıyla parmak ısırtıyor. Uygun bu haliyle bana, Hollywood'un hayranlık beslediğim aktörlerinin başında gelen Charles Bronson'u anımsatıyor. Uygun, son yıllarda bir-iki aktörün egemenliğine geçen 'sert erkek' rollerindeki tekeli kıracak gibi görünüyor.
Bana göre Uygun'un en büyük başarısı, yaklaşık 10 yıldır üzerine kurumuş leke gibi yapışan 'Memati' karakterini çitileyecek bir performans ve inandırıcılıkla oynamasıydı. Oyunculukta en tehlikeli olan, karakterin adının, oyuncunun gerçek isminden daha önde durmasıdır. İlk başlarda 'başarı' gibi görünen bu durum, zaman ilerledikçe 'cendere' etkisiyle oyuncuyu boğar. Sokakta hep 'Memati' diye çağırılan, gerçek ismini çoğu kimsenin bilmediği bir oyuncunun o üniformayı bu kadar kısa sürede parçalaması kolay iş değil.
Bir tebrik de ATV yönetimi ile yapımcı Süreç Film'e... Dizi başlamadan aylar önce Gürkan Uygun'a yaptıkları yatırımın karşılığını fazlasıyla aldılar. Oyuncuyu bu rol için adeta yeniden ilmek ilmek örüp hazırladılar.
Demek ki neymiş? Yatırım sadece platoya, kameraya, ışığa yapılmazmış...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA