Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Markus haklı çıktı

Maraton programı yorumcusu Markus Merk, futbolda hakem sayısının altıya yükselmesine en başından beri karşı çıkmıştı. Alman hakem hocası haklı çıktı. Bu hafta Sivasspor-Fenerbahçe maçında bir, Trabzonspor- Akhisarspor maçında iki olmak üzere, çizgi hakemleri; burunlarının dibindeki üç penaltı pozisyonunu atladılar.
İlk bakışta bunun sahalara adalet getireceği, altı çift gözün, dört çift gözden çok daha detaylı gözlem yapacağı sanıldı. Ama uygulamada durum hiç de öyle olmadı. Orta hakem çizgiye yakın pozisyonlarda 'Belki yanlış görmüşümdür. En iyisi bizim çizgi hakeminin uyarısını bekleyeyim' diyor. Çizgi hakemi ise 'Neme lazım; sorumluluğu niye tek başıma üstüme alayım ki...' deyip suskun kalıyor. Bu arada saniyelik pozisyon da geçip gidiyor... Ondan sonra Erman Toroğlu'nun deyimiyle, 'Yandı gülüm keten helva...'
Bazen 'yetki ve sorumluluğu' paylaştırmak, adalet kaosuna yol açar. Şu sıralar sahalarda yaşanan, bunun ispatı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA