Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Pay kardeşliği

Düğün Dernek, Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmi olma yolunda emin adımlarda ilerlerken (gişesi 6 milyon 500 bin sınırında), Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in yeni dizisi Kardeş Payı da perşembe akşamı Star TV ekranlarında görücüye çıktı. Dizinin ilk bölümünün reyting sonuçları fena değil. AB grubunda üçüncü, Total'de ise dördüncü oldular.
Yüksek reytingleri, Düğün Dernek filminin rüzgarına ve ilk bölüm için beslenen merak duygusuna bağladım. Ayrıca Kurtlar Vadisi: Pusu'nun egemenliğinde geçen perşembe akşamı için diziyi saat 22.45'e kaydırmak da akıllıcaydı.
İkilinin farklı bir mizah anlayışı var. Yüksek gerilim hattına dönen gündemde azıcık gülüp rahatlamak isteyen gençleri yakaladıkları kesin.
Devamlılıklarının derecesini ise önümüzdeki haftalar gösterecek. İlk bölüm, daha önceki dizileri İşler Güçler'de olduğu gibi yine televizyon sektörüne yönelik ince göndermeler içeriyordu.
Ben en çok ikilinin gofret yedikleri bölümde ekranın altında beliren yazıya güldüm: 'Buraya bant reklam yapılabilirdi...'
Ürün yerleştirme zorunluluğunun senaristleri nasıl emir kulu haline getirdiği, bundan güzel anlatılamazdı.
Ne yazık ki, orman kanunlarının geçerli olduğu televizyon sektörünün çetin rekabet koşulları içinde izlenme payları öyle kardeş kardeş bölüşülmüyor.
Bakalım reyting ve reklam pastasında Kardeş Payı'nın payı ne kadar olacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA