Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Filmin koptuğu an

Çarşamba akşamı ATV'deki Kim Milyoner Olmak İster? yarışmacısı Mustafa Acıöz'ü izlerken, kendimi Slumdog Millionaire filmini seyrediyormuş gibi hissettim.
İzleyenler biliyor; film, bilgi yarışmasının tüm doğru yanıtlarını daha önce hayatında yaşadığı tecrübelerden süzerek bulan Hintli gencin inanılmaz hikayesini anlatıyordu.
Kenan Işık, Acıöz'e "Temizlikte kullanılan ispirto ne renktir?" diye sordu:
Yarışmacı güldü: "O ispirto yüzünden bronşit olmuştum. Tabii ki mor renktir."
Kenan Işık sordu: "Pembe-beyaz çiçek açan, çekirdeğinin içinden ezme, tatlı yapılan ağaç?"
Acıöz yine eskiye uzandı: "Bir seferinde Marmaris'te arkadaşımın yazlığına gitmiştim.
Oradaki pembebeyaz renkli ağaçların ne olduğunu merak ettim. Badem imiş..." Bu da doğruydu.
Kenan Işık "Bir tavuk en fazla kaç metre uçarak dünya rekoru kırmıştır?" diye sordu: Sivaslı yarışmacı, "Köyde çok uçan tavuk gördüm.
Dört saniye değildir.
Kesin 13 saniyedir. Pek çok kişinin tersine, benim uğurlu rakamım 13'tür..."
Tam isabet!
Mustafa Acıöz'ün yarışmaya kabul edilmesine yol açan ise çarşaf büyüklüğünde hazırladığı ve renkli kalemlerle doldurduğu başvuru formu olmuş.
Acıöz zaten her akşam evinde yarışıyormuş.
Takıldığı zaman, eşini seyirci jokeri yerine koyup ona soruyormuş. Telefon hakkı için de bilgisine güvendiği arkadaşlarını arıyormuş. Yarışmaya katılmadan önce 2005, 2006 ve 2007'ye ait Guinnes Rekorlar Kitabı'nı bile okumuş...
Bizim 'Slumdog' Acıöz böylelikle 250 bin liralık soruya kadar geldi. Ama film orada koptu. Risk alarak verdiği yanıt yanlış çıkınca evine 15 bin lira ile döndü ve hatıra olarak da ona bu yazı kaldı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA