Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şarlo'nun bastonu

Memleket bunca mesele ile boğuşurken, 50 yaşındaki adamın oyuncak peşinde koşması, bu uğurda tonla para harcaması size garip gelebilir. Ama bana gelmiyor. Onun içindir ki sevgili Sunay Akın'a, Charlie Chaplin için üretilmiş ve dünyada bir eşi daha olmayan Şarlo bebeğini, ABD'deki bir açık arttırmadan alıp Oyuncak Müzesi'ne koyduğu için müteşekkirim. Çünkü sebebi ne olursa olsun, bu aralar bizi çocukluğumuza götürüp dudağımıza küçücük bir tebessüm konduran her şeye öyle muhtacız ki...
Charlie Chaplin, Şarlo bebeğini 1920 yılında satışa çıkarmış. Geliri, bir anaokulu yapımında kullanılmış. Daha sonra sevimli bebek, 'görev yaptığı' kent müzesinde kitap bağışlarına vesile olmuş. Şimdi Şarlo'nun doğumunun 100'üncü yılında 'hizmetlerine' İstanbul'da devam edecek. Şu toz duman arasında önümüzü görebilmek için Şarlo'nun bastonuna bile ihtiyacımız var.
Teşekkürler Sunay Akın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA