Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Okan da tacize uğramış

Okan Bayülgen, Habertürk'teki Beyin Bedava programında önemli bir itirafta bulundu. Çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olaylarından söz edildiği sırada Okan, çocukken kendisine de bir taciz girişiminde bulunulduğunu anlattı.
İşte ünlü televizyoncunun canlı yayında anlattıkları:
"Geçenlerde taksiye bindim. Şoförle 'Ne olacak bu çocuklara taciz, tecavüz? Nasıl önlenecek?' diye sohbet ederken dedim ki, 'Çocukken sokakta bana da benzer bir taciz hareketinde bulunulmuştu. Ben adamın elinden kaçıp kurtuldum. Ama çok koktum. Uzun süre bende etkisi oldu bu olayın.' Taksi şoförü dönüp, 'Abi benim de başımdan geçti öyle bir olay. Ama hayatımda bunu ilk kez birine anlatıyorum' dedi şaşkınlıkla. O sırada ineceğim yere geldim ve 'İyi geceler' deyip indim arabadan. Taksi şoförü de öylece kalakalmıştır herhalde. Demek ki herkesin hayatında böyle olaylar olabiliyor..."
Okan'ın bu itirafını son derece önemli buluyorum. Çocuklara, böyle olaylarla karşılaştıklarında bunları hemen yakınlarına anlatmaları gerektiği iyice izah edilmeli. Aksi halde gizli kalan, açığa çıkmayan taciz ve tecavüz olaylarını önlemek giderek güçleşecektir. Korku ve utancın kutusuna kilitlenen bu tür olaylar ileride daha büyük bir toplumsal travma olarak geri dönecektir. Okan'ın samimi itirafının örnek olmasını diliyor ve kendisini bu medeni cesaretinden dolayı kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA