Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İzlenme payı mı çocuk canı mı?

Fox Haber'in çocuk duyarlılığını bu sütunlarda çokça dile getirdim. Neredeyse her hafta birkaç yardıma muhtaç çocuk ve onların zor durumdaki ailelerinden bizleri haberdar edip onların hayatlarını kurtarıyor. Aslında diğer kanalların haber bültenlerinde de bu gibi durumlara rastlıyoruz ama Fox'un bu konuda önemli bir 'ayrıcalığı' var.
İlk başlarda bu durum bana biraz 'çocuk sömürüsü' gibi gelmişti. Önce Doğan Şentürk ve ekibinin iyi niyetinden emin oldum. Sonra da kendi kendime düşündüm: "Varsın, reyting adına çocuklar kullanılmış olsun. Sonuçta bir can kurtuluyor ya!"
Hafta sonu Fox'un haber bülteni bizi Adanalı minik Yakup'un dramından haberdar etti. Kansere yakalanmıştı ve Türkiye'de ilik bulunamamıştı.
Sonra ABD'den müjdeli haber geldi. Aranan ilik oradan getirilmişti. Ama bu kez de yokluk içindeki babası, minik Yakup'u naklin gerçekleştirileceği Antalya'ya götüremiyordu. Çünkü yol masrafı ve barınma için yeterli parası yoktu. Eminim ki, o dakikadan sonra hem devletin ilgili birimleri, hem de hayırsever vatandaşlarımız Yakup ve babasının imdadına yetişmişlerdir.
Bu sütunlarda hep haber bültenlerinin reyting yarışından muaf tutulması yolunda yazılar yayınlıyorum. Çünkü reyting kaygısı, en ilkeli haberciye bile zaman zaman yolunu kaybettirebiliyor. Acaba diyorum, haber bültenleri 'izlenme payları' ile değil de, 'kurtardıkları canlar' ile sıralansa nasıl olur?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA