Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Daha çok empati

Zor günlerde, özellikle alelacele yapılan canlı yayınlarda çeşitli kazaların yaşanması doğal. Bir yanda gelişmeleri 'herkesten önce' ve 'herkesten daha detaylı' verme mücadelesi, diğer yanda haberin vazgeçilmez ilkelerini ve etik kuralları ihlal etmeme gayreti; haberci dostlarımızı bir hayli zorladı.
Ama beni en çok rahatsız eden görüntü, dün sabah FOX'un Çalar Saati'nde yaşandı. Cenazelerin tutulduğu soğuk hava deposunun önündeki hanım muhabire bağlanıldı. Kimliği tespit edilenlerin isimleri megafonla anons ediliyordu. O sırada oğlunun ismini duyan anne çığlıklar içinde yere yığıldı. Canlı yayında bir annenin, oğlunun ölüm haberini aldığı o an, yakın plan çekimiyle ve tüm detayıyla canlı yayına yansıdı. Bir süre sonra haberleri sunan İsmail Küçükkaya, gecikmeli de olsa refleks gösterdi ve kameramanını uyararak görüntünün hem o ailenin, hem de ekran başındakilerin ruhunda daha fazla tahribat yapmasını önledi.
Haberci dostlarımıza bundan sonraki yayınları için naçizane uyarım: Empati, empati, empati...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA