Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yaşam odaları

Krizi fırsata çevirmek, son yıllarda dilimize giren bir deyim. Çince'de 'fırsat' ile 'kriz' kelimelerinin aynı olmasından kaynaklanan bir metafor.
Ama bizim uzmanlığımız her nasıl oluyorsa, fırsatı krize çevirmek üzerine...
301 madencimizi yitirmişiz. Bir olmak, ortak acıyı paylaşmak, millet olduğumuzu hatırlamak için bu krizi fırsata çevirmek dururken biz ne yapıyoruz? En masum gösterileri bile provoke ediyor, en mesnetsiz iddialarla devleti güçsüz ve aciz kılmaya çalışıyor, kulağımıza çalınan her dedikoduyu yalan ve iftira çamuru olarak ihtilaflı olduğumuz yüzlere çalıyoruz.
Bir köşe yazarı çıkıp ölen işçiler için "AKP mitingine katıldınız, size müstahak" diyecek kadar insanlıktan çıkıyor. Birileri kulaktan kulağa 'İçeride kaçak Suriyeli işçiler varmış, üzerlerine beton dökmüşler' yalanını uyduruyor.
Başka vicdansızlar ise madende ölen işçilerin cüzdan ve cep telefonları ile kurtarma ekiplerinin özel eşyalarının bulunduğu soyunma odasını soyuyor...
Aşağıdakileri karbonmonoksit zehirlemiş, onu biliyoruz da, toprağın üzerindekileri zehirleyen ne, işte onu bilen yok...
Galiba yukarıya da 'yaşam odaları' kurmak vaktidir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA