Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

O 'Biçim' şov

Fox'ta cuma gecesi yeni bir talk show programı başladı: Ali Biçim Show...
Tanıtımları çok iddialıydı.
Biçim'in programın başında yaptığı tanıtım konuşması da öyle... Konukları yağlayıp yıkamayacağını, klişe kullanmayacağını, tabuları yıkacağını filan söyledi.
Gelgelelim, sohbet programlarında yeni okyanusları fethetmek için yelken basar ama sonunda karşınızda keşfedilmiş Amerika kıtasını bulursunuz. Maalesef Ali Biçim Show'da da öyle oldu. İlk programın ilk reytingleri de seyircinin ağzında sadece keçi boynuzu tadı kaldığını gösterir nitelikteydi. Umarım olumsuzlukların tek gerekçesi, 'ilk gece' heyecanından kaynaklanıyordur.
Aslında Ali Biçim'i, daha Okan Bayülgen'in şovlarında göründüğü ilk hafta bu köşeye not etmiştim.
Sıra dışılığı, ilginç mizah anlayışı dikkatimi çekmişti.
Ardından Babam Sınıfta Kaldı dizisindeki oyunculuğu da bu köşeden takdir toplamıştı. Ali Biçim'in uzmanlık alanı, yazarlık ve dramatizasyondu. Şovunda da çekip oynadığı klipleri sevdim. Hele ilk konuğu İrem Sak ile ilgili gördüğü rüya skeci gerçekten de rafine bir işti.
Gelgelelim, şovun tamamı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Aslında Fox yönetiminin, onu bir süreliğine ünlü ABD'li talk show yıldızı Conan O'Brian'ın yanına staja göndermesi, 'yatırımın büyüklüğünü ve ciddiyetini' gösteriyordu. Ancak adı üstünde, 'talk' show...
İşin kalbi; konuşmada, sohbette atıyor. Eğer sohbetin tamamen metne dayalı ise konukların da 'pür dikkat ağızlarının içine bakılacak' kadar star değilse, işin zorlaşır.
Ben Ali Biçim'in yerinde olsam talk show programı yerine, yazarlık ve oyunculuk yeteneğimi daha çok gösterebileceğim, Korsan TV ya da ÖTV gibi tamamen skece dayalı bir program yapardım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA