Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Milletin kafası karışıyor

Günlerden cumartesi ve Yakından Kumanda'nın tuşları üzerinde yine sizin parmaklarınız dolaşıyor.
Okurumuz Sude Ersoy, Kanal 7 ekranlarında izlediklerine inanamamış. İşte ciddi tespit ve uyarıları:
"Merhaba Yüksel Bey, Kanal 7'de 12 Temmuz 2014 tarihinde yayınlanan Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti programında öyle bir şey söylendi ki; gaf mıydı, cehaletten miydi bilemedim.
İnternetten kendisinin ilahiyatçı yazar olduğunu öğrendiğim Ömer Döngeloğlu (sürekli takipçisi değilim, zap yaparken karşılaştım) programda Nuh Peygamber'den ve Nuh Tufanı'ndan bahsediyordu ve yaklaşık beş kez üstüne basa basa Nuh Peygamber'in gemiye binmeyen oğluna yalvararak Müslümanlığı kabul etmesini ve gemiye binmesini söylediğini anlattı izleyicilere. Ardından da, Nuh 'Peygamber'in karısının da Müslümanlığı kabul etmeyen bir kafir olduğunu söyledi.
İlginçtir ki; ne seyircilerden, ne de rejiden "Hocam, Nuh Peygamber, o zaman henüz ortada olmayan bir dini kabul etmesi için oğluna nasıl yalvarsın? O kadın, olmayan bir dini nasıl kabul etsin? Daha iki kutsal kitap inecek (Tevrat ve İncil), ondan sonra Müslümanlık ve kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim, Hazreti Muhammed'e (S.A.V.) indirilecek!" demedi.
Eğer bu bir gafsa, ilahiyatçı ve yazar olan birisi için çok büyük ayıp. Cehaletse, ki ben böyle olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Ama eğer bilinçli bir Müslümanlık propagandası ise, insanları dini konularda yanlış yönlendirdikleri için RTÜK'ün programa da, bu beyefendiye de ceza kesmesi gerektiğini düşünüyorum. Din konusunda halkımız zaten çok bilinçli değil. Bir de böyle yalan yanlış bilgilerle iyice kafaları karıştırılıyor.
Doğrusu; Nuh Peygamber'in oğluna, Allah'a inanması ve gemiye binmesi için yalvarması şeklinde olmalıydı. İyi çalışmalar..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA