Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Penguen belgeseliniz yoksa gönderelim!

Ne güzel bir halk deyişidir: 'Ele verir talkını, kendi yutar salkımı...' Bu söz en çok da bize her fırsatta demokrasi dersi vermeye kalkan ama sıra kendilerine geldiğinde her türlü demokratik hak ve özgürlüğü dilim dilim doğrayan sözde 'Uygar Batılılar' için kullanıldığında anlamını bulur...
Gezi olayları sırasında Türkiye'de iç savaş çıktığını dünyaya ilan eden, Taksim'in orta yerinden 24 saat canlı yayın yapıp halk isyanı sonucu Türkiye'de bir rejim değişikliği yaşanmasının 'an meselesi' olduğu kehanetinde(!) bulunan CNN International ve BBC'nin, yaklaşık bir haftadır ABD'de baş gösteren gerçek bir halk ayaklanması karşısında her nedense kılları kıpırdamıyor.
Nerede bu kanalların Taksim'e gönderdikleri başı miğferli, yüzü gaz maskeli savaş muhabirleri?
Nerede Gezi fırsatçısı Christian Amanpour? Nerede ABD'nin İngiltere'nin, Almanya'nın demokrasi havarisi(!) televizyon yorumcuları?
ABD polisi; silahı olmayan, hatta ellerini havaya kaldırmış bir siyahi genci acımasızca öldürmüş. Siyahıyla, beyazıyla tüm Amerika sokağa dökülmüş.
100 ayrı bölgede, adına gerçekten 'isyan' denilecek boyutta eylemler yapılıyor.
Araçlar, evler yakılıyor, polise taş, sopa ve molotof kokteyli ile saldırılıyor.
Bu olayları görüntülemek isteyen gazeteciler, ABD polisi tarafından kelepçelenip tutuklanıyor.
Protesto hakkını kullanan insanların etrafı ağır makinalı tüfek taşıyan zırhlı araçlarla çevriliyor. Ama ne hikmetse, 24 saat değil, bir saat kesintisiz canlı yayın yapan bile yok...
Umarım CNN International ve BBC'nin elinde bolca 'penguen belgeseli' stoğu vardır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA