Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sana ne be arkadaş!

İzleyenleri, kitap okumaya teşvik etmek amacıyla hazırlanıp ekranlarda yayınlanan ama gördüğüm kadarıyla 'fena halde geri tepen' kamu spotunu geçen hafta bu sütunlarda kıyasıya eleştirmiştim. Konuyla ilgili köşemize destek mesajları yağdı. Okurumuz Aysel Acar'ınkini, eleştirilerin tümünü temsil eden içeriği nedeniyle yayınlamaya karar verdim:
"Yüksel Bey iyi günler ve iyi çalışmalar dilerim. Benim 21/08/2014 tarihli kitap okumaya özendirmek amacıyla yapılan kamu spotuna yönelik yazdığınız yazıyla ilgili bir yorumum olacak. Yazdıklarınıza katılmamak elde değil ama beni o reklamda ünlülerin tekdüze cevap vermesi veya kitabın buzlanmasından daha çok rahatsız eden bir durum vardı ama çözemiyordum.
Yazınızın başlığını görünce anladım. Şu 'Kitap okuyorum arkadaş!' cümlesi... Spotta 'Ne yapıyorsunuz?' sorusuna 'Kitap okuyorum arkadaş' cevabı verilirken aslında sanki karşısındakine 'Sana ne arkadaşım? Ne yapıyorsam yapıyorum, rahatsız etmesene beni' der gibi bir algı doğuyor ya da bana öyle geliyor, bilmiyorum. Bu da beni rahatsız ediyor. Sanki soru da, slogan da olmamış... Ben kitap okumayı çok seven biriyim ve sadece iki ay için yoğun iş tempoma rağmen altı kitap okudum. Halihazırda dört kitap, okumam için beni bekliyor ama ben kitap okurken biri gelip bana bu soruyu sorsa cevabım bu mu olurdu, işte ondan şüpheliyim!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA