Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Her şeye rağmen...

Bunca kasvetli gelişmenin yanında hafta sonu hepimizi gururlandıran, mutlu eden haberler de aldık şükür ki... Gencecik bir Türk kızı, İpek Soylu; dünyanın en önemli tenis turnuvalarından birinde şampiyonluk kupası kaldırdı. Bir genç yönetmen, Kaan Müjdeci; Venedik Film Festivali jürisinden özel ödül aldı. 11 yaşındaki Doğan İzci'ye, 'Sivas' filmindeki muhteşem performansı nedeniyle Venedik'te En İyi Erkek Oyuncu Ödülü verildi.
Peki, üç gün önce size İpek Soylu ya da Sivas filmi deseydim, kaçınızın gözünün önüne bir genç tenisçi kız ya da bir kangal köpeğiyle çocuğun hikayesini anlatan film gelirdi?
Neredeyse hiçbirinizin...
Neden?
Çünkü 'umut besleme' yeteneğimizi kaybettik.
Çünkü medyamız 'öngörüden' yoksun bir halde 'şişirilmiş gündemlerin' peşinden koşar oldu. Kimse 'Bu kız ABD Açık'ta şampiyon olur' ya da 'Sivas filmi Venedik'i sallar' demedi, diyemedi...
Düşünün; Sivas'ın başarılı olacağına film ekibi bile inanmamış olacak ki, küçük oyuncu Doğan için alınan vizenin tarihi dolduğundan, çocuğumuz ödül törenine katılamadı.
Neyse ki bu ülkenin insanı, en umutsuz anda bile geleceğini ışıl ışıl parlatacak hünere sahip...
Tıpkı Basketbol Milli Takımı'mızın son dakika üçlükleri gibi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA